Τετάρτη 3 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με νέα κινητοποίηση απαντούν οι ρετσινάδες στον εμπαιγμό της κυβέρνησης

Εκατοντάδες οικογένειες χωρίς μεροκάματο λόγω της αναστολής του προγράμματος

Με κινητοποιήσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 6 Μάη, στις 10 π.μ., στο Προκόπι, απαντούν οι ρετσινάδες και δασεργάτες της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας στη συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης, που με πρόσχημα τις εκλογές ανέβαλε για μία ακόμη φορά τον δεύτερο κύκλο προσλήψεων στο πρόγραμμα αποκατάστασης του δάσους, αφήνοντας εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής χωρίς μεροκάματο, να παλεύουν να επιβιώσουν στην καμένη γη.

Σε μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χτες στην Αγία Αννα, ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την επιστολή του ΟΑΕΔ Λάρισας στα Δασαρχεία Λίμνης και Ιστιαίας, σύμφωνα με την οποία αναστέλλονται οι προσλήψεις του 2ου κύκλου του προγράμματος που περιλαμβάνει 155 άτομα, μέχρι την εκλογή και διορισμό του νέου υπουργού Περιβάλλοντος.

Με την οργή και την αγανάκτηση να κυριαρχούν, οι ρετσινάδες και δασεργάτες της Βόρειας Εύβοιας αποφάσισαν να δώσουν αγωνιστική απάντηση, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για εξέλιξη που δείχνει ξεκάθαρα την κοροϊδία της κυβέρνησης σε βάρος τους. Οι προσλήψεις του δεύτερου κύκλου του προγράμματος θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν, κάτι που παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της κυβέρνησης, δεν έχει ακόμη συμβεί. Υπενθυμίζεται ότι η άμεση έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος ήταν από τα βασικά αιτήματα της μεγάλης κινητοποίησης που πραγματοποίησαν οι ρετσινάδες και δασεργάτες στις 9 Γενάρη, έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στο πλευρό των ρετσινάδων και δασεργατών το ΚΚΕ

Την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης της αναβολής του προγραμματισμού προσλήψεων των πυρόπληκτων ρετσινάδων από τα Δασαρχεία Λίμνης και Ιστιαίας απαίτησε με επιστολή του προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, τον ΟΑΕΔ και τα Δασαρχεία Ιστιαίας και Λίμνης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στην Εύβοια.

Κάνοντας αναφορά στην ανακοίνωση του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών για την αναστολή των προσλήψεων, ο Γιώργος Μαρίνος τονίζει στην επιστολή του ότι «η κυβέρνηση παίζει με το μεροκάματο, τη ζωή και το μέλλον εκατοντάδων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας, ανθρώπων πληγωμένων από τις καταστροφικές πυρκαγιές που ακόμα προσπαθούν να πατήσουν στα πόδια τους και να στήσουν τη ζωή τους». Μεταφέρει τη δίκαιη απαίτηση να ανακληθεί τώρα αυτή η απαράδεκτη απόφαση και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα άμεσης πρόσληψης δασεργατών - ρετσινάδων.

Παράλληλα, ο Γιώργος Μαρίνος εκφράζει την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ «στη δίκαιη διεκδίκηση να παρθεί πίσω "εδώ και τώρα" η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλει τις προσλήψεις σας στα Δασαρχεία της Βόρειας Εύβοιας».

«Εχετε κάθε δίκιο!», τονίζει ο Γιώργος Μαρίνος απευθυνόμενος με επιστολή του στους ρετσινάδες και προσθέτει: «Κατέκαψαν την περιοχή, αρνούνται να αποζημιώσουν τους πληγέντες, καθυστερούν τις προσλήψεις ρετσινάδων - δασεργατών και τώρα η κυβέρνηση παίζει με το μεροκάματο και τη ζωή σας.

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει! Για μια ακόμα φορά οι ρετσινάδες και ο λαός της περιοχής θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και θα υπερασπιστούμε μαζί τη ζωή σας και το μέλλον των παιδιών σας.

Ο αγώνας σας μαζί με τον υπόλοιπο λαό της Βόρειας Εύβοιας κατάφερε να δοθεί το πρόγραμμα, ο αγώνας σας θα καταφέρει να κατοχυρώσετε τη δουλειά σας κόντρα στις παλινωδίες και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Δεν έχετε ανάγκη από κανέναν "σωτήρα". Μπορείτε να τα καταφέρετε, ενωμένοι στον αγώνα με τους κατοίκους της περιοχής, να επιβάλετε το δίκιο σας.

Το ΚΚΕ είναι μαζί σας, όπως και ήταν πάντα. Καταθέσαμε δημόσια επιστολή προς το υπουργείο, τον ΟΑΕΔ και τα δασαρχεία της περιοχής, απαιτώντας να αρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη αυτή απόφαση. Οποια απόφαση πάρετε σήμερα (σ.σ. χτες) στη συνέλευσή σας θα τη στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Καλή δύναμη!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας των ρετσινάδων της βόρειας Εύβοιας έφερε αποτέλεσμα (2023-05-12 00:00:00.0)
Ξεχειλίζει η οργή του λαού, το Σάββατο μεγάλη συγκέντρωση στο Προκόπι (2023-05-06 00:00:00.0)
Εκτός προγράμματος εργασίας δεκάδες ρετσινάδες και δασεργάτες (2023-02-16 00:00:00.0)
Νεκρός δασεργάτης στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια (2022-11-11 00:00:00.0)
Ανασφάλιστοι οι ρετσινάδες από 1η Μάρτη (2022-03-02 00:00:00.0)
Με τη «ρετσινιά» της εγκατάλειψης (2000-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ