Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Εκτός προγράμματος εργασίας δεκάδες ρετσινάδες και δασεργάτες

Συνεχίζεται η κοροϊδία της κυβέρνησης σε βάρος των ρετσινάδων και δασεργατών της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας, καθώς οι «κόφτες» και οι προϋποθέσεις πετούν δεκάδες δικαιούχους εκτός του προγράμματος εργασίας στην αποκατάσταση του καμένου δάσους.

Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει ενάμισης χρόνος από την καταστροφική πυρκαγιά και παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις κυβέρνησης και υπουργών, μόνο ένας μικρός αριθμός ρετσινάδων, δασεργατών και υλοτόμων έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ενώ, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας, η κοροϊδία της κυβέρνησης συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα, στους προσωρινούς πίνακες των επιτυχόντων για τον β' κύκλο του προγράμματος δεκάδες είναι οι πυρόπληκτοι ρητινοκαλλιεργητές που παρουσιάζονται ως «μη ωφελούμενοι», παρόλο που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις μετά την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το Σωματείο, αν και στη δημόσια πρόσκληση για τον β' κύκλο αναφέρονται 181 συνολικά θέσεις, τελικά, οι επιτυχόντες στον προσωρινό πίνακα είναι μόνο 133, ενώ συνολικά έγιναν 275 αιτήσεις. Ουσιαστικά η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο όχι μόνο ανοίγουν τις θέσεις του προγράμματος με το σταγονόμετρο, αλλά επιχειρούν παράλληλα, με κάθε τρόπο, να πετάξουν δικαιούχους εκτός προγράμματος εργασίας.

«Καλούμε τους αρμόδιους να σταματήσει πια αυτή η κοροϊδία και να λύσουν τώρα το όποιο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και να ενταχθούν όλοι οι δικαιούχοι που έκαναν αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει το Σωματείο μας. Να σταματήσει ο εμπαιγμός των συναδέλφων μας που ενάμιση χρόνο τώρα παραμένουν χωρίς εισόδημα», σημειώνει το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών.

Υπενθυμίζεται ότι μπροστά στον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης, ρετσινάδες, δασεργάτες και υλοτόμοι της Βόρειας Εύβοιας είχαν πραγματοποιήσει δυναμική συγκέντρωση στις αρχές Γενάρη έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, απαιτώντας την άμεση έναρξη του β' κύκλου του προγράμματος εργασίας και την άρση των όρων και προϋποθέσεων που πετούσαν εκτός προγράμματος τους συναδέλφους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ