Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Το Σάββατο στο Περιστέρι η πρώτη κινητοποίηση για την Υγεία

Πρωτοβάθμια σωματεία και σύλλογοι της Δυτικής Αθήνας συντονίζουν, με αφορμή την οριακή κατάσταση του Νοσοκομείου «Αττικόν», τον αγωνιστικό βηματισμό τους ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» των ιδιωτικοποιήσεων, των αυξημένων πληρωμών και των ΣΔΙΤ, που φέρνουν νέα κέρδη για τους ιδιώτες κλινικάρχες, σε βάρος της δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης για τον λαό.

Το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού προγραμματίζεται για το Σάββατο 18 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στο Περιστέρι (συγκέντρωση στον σταθμό μετρό «Αγιος Αντώνιος») και ακολουθεί νέα κινητοποίηση στις 4 Μάρτη στο Χαϊδάρι (πλατεία Δημαρχείου), διεκδικώντας: Πλήρη, δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Δυτική Αθήνα, κάτι που θα συμβάλει και στην αποσυμφόρηση του «Αττικόν», αλλά και επαναλειτουργία του πρώην Λοιμωδών (Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»), ως σύγχρονου, πλήρους, δημόσιου και δωρεάν νοσοκομείου. Επίσης, άμεσες προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών για να καλυφτούν οι ελλείψεις και να αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές του Νοσοκομείου «Αττικόν», μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικού προσωπικού. «Ούτε ένα ευρώ σε τσέπη ιδιώτη - κλινικάρχη. Επίταξη ιδιωτικών δομών Υγείας, άνευ όρων και αποζημιώσεων, ιδιαίτερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Εξω οι εργολάβοι και τα ιδιωτικά μαγαζιά από τα δημόσια νοσοκομεία», περιλαμβάνονται ακόμα στα αιτήματα των φορέων που συντονίζουν τον αγωνιστικό βηματισμό τους.

Στις 22 Φλεβάρη κατεβαίνουν στην Αθήνα από Λαύριο - Ανατολική Αττική

Κινητοποίηση την Τετάρτη 22 Φλεβάρη στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας οργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, μαζί με σωματεία της περιοχής, διεκδικώντας την άμεση στελέχωση όλων των δομών Υγείας της περιοχής. Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων το προηγούμενο διάστημα, όταν το Κέντρο Υγείας Λαυρίου έφτασε στο σημείο να σταματήσει προσωρινά την 24ωρη λειτουργία του. «Τώρα είναι η ώρα για δράση. Τώρα είναι η ώρα για αγώνα για την ίδια μας τη ζωή», τονίζει το Εργατικό Κέντρο και καλεί τον λαό της περιοχής «να μη μείνει θεατής στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής του. Να μπει στη μάχη. Να παλέψουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά και να απαιτήσουμε να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματά μας για την εδώ και τώρα ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή». Εκτός από την απαίτηση για πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων κ.λπ., οι φορείς απαιτούν τη δημιουργία Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, το οποίο θα παρέχει υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας σε όλο τον λαό, χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ