Σάββατο 6 Μάη 2023 - Κυριακή 7 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Ξεχειλίζει η οργή του λαού, το Σάββατο μεγάλη συγκέντρωση στο Προκόπι

Να «κόψουν» την Εύβοια στα δύο, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης που έχει εξαγγείλει το Σωματείο των Ρετσινάδων και Δασεργατών για το Σάββατο 6 Μάη, στις 10 π.μ. στο Προκόπι, αποφάσισαν σωματεία και φορείς της Βόρειας Εύβοιας σε μαζική σύσκεψη που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης στο Μαντούδι, απαιτώντας να μπει ένα τέλος στην εγκατάλειψη και την κοροϊδία που βιώνουν.

Ο πρόσφατος τραγικός θάνατος 63χρονου κατοίκου χωριού της περιοχής, ο οποίος ξεψύχησε περιμένοντας μάταια ασθενοφόρο, και η αναστολή των προσλήψεων των ρετσινάδων και δασεργατών στον β' κύκλο του προγράμματος εργασίας για την αποκατάσταση του καμένου δάσους, ήταν ...«νεροποντή» στο ήδη «ξεχειλισμένο ποτήρι» της αγανάκτησης και της οργής των εργαζομένων και του λαού, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και μεγαλύτερα.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι Σωματείων εργαζομένων, του Εμπορικού Συλλόγου, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, αθλητικών σωματείων κ.ά., που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, συμμετέχοντας μαζικά στη σύσκεψη οργάνωσης και συντονισμού του αγώνα για την άμεση ενίσχυση της Βόρειας Εύβοιας με γιατρούς και ασθενοφόρα, αποφάσισαν την από κοινού συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που έχει καλέσει το σωματείο των ρετσινάδων.

Τη μαζική συμμετοχή χαιρέτισε ο Μπάμπης Τσιβίκας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, ενώ στην τελευταία εξέλιξη, με την αναστολή των 155 συνολικά ρετσινάδων και δασεργατών στον β' κύκλο του προγράμματος για την αποκατάσταση του καμένου δάσους, αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας. Επεσήμανε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της γενικότερης καθυστέρησης στο πρόγραμμα, αλλά και των προσπαθειών της κυβέρνησης να πετάξει δικαιούχους εκτός προγράμματος, με μια σειρά όρους και προϋποθέσεις.

Για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Βόρειας Εύβοιας μίλησαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων που πήραν τον λόγο. Τον αγώνα των εργαζομένων και του λαού της Βόρειας Εύβοιας στηρίζει έμπρακτα το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, συμμετέχοντας στη σημερινή κινητοποίηση.

Για τη μετακίνηση θα αναχωρήσει και λεωφορείο από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα, στις 8.15 π.μ.

Γ. Μαρίνος: Το ΚΚΕ είναι μαζί σας, όπως ήταν και πάντα

Στο πλευρό των ρετσινάδων, των δασεργατών και του λαού της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζει να στέκεται το ΚΚΕ, στηρίζοντας τον αγώνα τους μέσα και έξω από τη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, σε επιστολή του στο αρμόδιο υπουργείο ζητά την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αναστολής των προσλήψεων του β' κύκλου του προγράμματος.

Σε δεύτερη επιστολή του, στη συνέλευση του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας, εκφράζει τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα του λαού της περιοχής. «Κατέκαψαν την περιοχή, αρνούνται να αποζημιώσουν τους πληγέντες, καθυστερούν τις προσλήψεις ρετσινάδων - δασεργατών, και τώρα η κυβέρνηση παίζει με το μεροκάματο και τη ζωή σας», σημειώνει και προσθέτει:

«Δεν θα το αφήσουμε να περάσει! Για μια ακόμα φορά οι ρετσινάδες και ο λαός της περιοχής θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και θα υπερασπιστούμε μαζί τη ζωή σας και το μέλλον των παιδιών σας.

Ο αγώνας σας μαζί με τον υπόλοιπο λαό της Βόρειας Εύβοιας κατάφερε να δοθεί το πρόγραμμα, ο αγώνας σας θα καταφέρει να κατοχυρώσετε τη δουλειά σας, κόντρα στις παλινωδίες και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Δεν έχετε ανάγκη από κανέναν "σωτήρα". Μπορείτε να τα καταφέρετε, ενωμένοι στον αγώνα με τους κατοίκους της περιοχής, να επιβάλετε το δίκιο σας. Το ΚΚΕ είναι μαζί σας, όπως ήταν και πάντα...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ