Σάββατο 6 Μάη 2023 - Κυριακή 7 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ
Μνημείο στο ΑΠΘ για τους αδικοχαμένους φοιτητές

Σε μια συγκινητική εκδήλωση, έγιναν την Παρασκευή το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των φοιτητικών συλλόγων για τους 13 φοιτητές από το ΑΠΘ, το ΠΑΜΑΚ και το ΔΙΠΑΕ που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο έγκλημα στα Τέμπη. Συμμετείχαν φοιτητές, φίλοι και συγγενείς των θυμάτων, καθηγητές και εργαζόμενοι του ΑΠΘ.

Το μνημείο αποτελείται από μια πλάκα στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των 13 αδικοχαμένων φοιτητών στα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και η επιγραφή: «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Στο δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή! Οι συμφοιτητές σας δεν σας ξεχνάμε. Θα γίνουμε η φωνή σας!»

Η ανέγερση του μνημείου αποτελεί κοινή πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Χωροταξίας, Χημικών Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Γεωπονίας, Δασολογίας, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, ΠΤΔΕ και ΜΜΕ του ΑΠΘ, όπως και του ΣΟΦΕΘ.

Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή ενός σύντομου βίντεο, με πλάνα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γιώργος Θεοδωρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού ΑΠΘ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές την επομένη του εγκλήματος στα Τέμπη, όπου οι φοιτητές άφησαν κενές τις θέσεις στα αμφιθέατρα για τους συμφοιτητές που έχασαν και προχώρησαν με λουλούδια στα χέρια σε διαμαρτυρία στον σταθμό των τρένων. Χαιρέτισε ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Διοικητικών Εργαζομένων ΑΠΘ.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πολιτικής Υγείας του ΑΠΘ, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Ηλίας Κονδύλης.

Συγκέντρωση του Συλλόγου Πληγέντων

Συγκέντρωση πραγματοποιεί το Σάββατο 6 Μάη στις 10.30 π.μ. στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/2/2023, που παλεύει για τη δικαίωση των 57 αδικοχαμένων από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για να μη συγκαλυφθεί και να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ