Σάββατο 6 Μάη 2023 - Κυριακή 7 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΣΧΗ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ FUNDS
Στον δρόμο πέταξαν 81χρονο ανάπηρο και την οικογένειά του

Από προηγούμενη κινητοποίηση συμπαράστασης στον συνταξιούχο
Από προηγούμενη κινητοποίηση συμπαράστασης στον συνταξιούχο
Αξημέρωτα την περασμένη Πέμπτη διαδραματίστηκαν οι εικόνες ντροπής στα Φλογητά Χαλκιδικής, με τις αστυνομικές δυνάμεις σε ρόλο μπουκαδόρου, για λογαριασμό των «κορακιών», να εισβάλλουν σε σπίτι συνταξιούχου για να τον πετάξουν έξω προκειμένου να ολοκληρωθεί έξωση μετά από πλειστηριασμό.

Πρόκειται για οικογένεια 81χρονου αναπήρου που εδώ και δεκαετίες είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ο οποίος χάνει το σπίτι του επειδή ήταν εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο του γιου του. Οταν λοιπόν ο δανειολήπτης έμεινε άνεργος και ενώ είχε ήδη δώσει 90.000 για δάνειο 70.000 ευρώ, αδυνατούσε να πληρώσει τις δόσεις, κάτι που οδήγησε στον πλειστηριασμό της οικίας του εγγυητή. Το «σφυρί» χτύπησε τον περασμένο Δεκέμβρη για 150.001 ευρώ, ενώ η πραγματική αξία του ακινήτου είναι πολύ μεγαλύτερη.

Σημειώνεται ότι οι φορείς και ο λαός της περιοχής δύο φορές είχαν καταφέρει να αποτρέψουν την έξωση, όμως την περασμένη Πέμπτη, δικαστικός επιμελητής και αστυνομία έκαναν «ντου» πρωί πρωί και πέταξαν έξω τον ίδιο, τη σύζυγο και την άνεργη κόρη τους που συντηρούνται με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξή του. Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας νοσηλεύεται και ο εγγονός του, που επίσης έμενε μαζί τους.

Ο δικαστικός επιμελητής, με την προστασία της αστυνομίας και τη συνδρομή κλειδαρά, άλλαξε τις κλειδαριές και δεν τους επέτρεψε να πάρουν ούτε κάποια από τα πράγματά τους, όπως καταγγέλλουν.

Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Μαίρη Αδαμίδου, υποψήφια βουλευτή στη Χαλκιδική, η οποία κατήγγειλε το συμβάν.

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ σημειώνει τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έχουν διαμορφώσει «χέρι χέρι το θεσμικό πλαίσιο για τα "κόκκινα" δάνεια, που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά και ξεσπιτώνει τον λαό από την πρώτη κατοικία».

Η Οργάνωση του Κόμματος προειδοποιεί για το τι πρόκειται να γίνει μετά τις εκλογές και σημειώνει ότι «μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να βάλει φρένο στις εξώσεις και στους πλειστηριασμούς λαϊκών οικογενειών, μαζί με το λαϊκό - εργατικό κίνημα».

Νέες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, την απόφασή τους να βάλουν φραγμό στη λεηλασία των σπιτιών του λαού διαδήλωσαν το πρωί της Παρασκευής σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν έξω από τα γραφεία της «Do Value» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Απαίτησαν να σταματήσουν οι διαδικασίες πλειστηριασμού για δύο περιπτώσεις λαϊκών οικογενειών, απαιτώντας την αναστολή του, και να γίνει ρύθμιση των οφειλών με όρους που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ