Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ανασφάλιστοι οι ρετσινάδες από 1η Μάρτη

Νέα Γενική Συνέλευση για κλιμάκωση του αγώνα

Ανασφάλιστοι είναι από την 1η Μάρτη οι ρετσινάδες και οι δασεργάτες της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας. Σε νέα Γενική Συνέλευση για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης καλεί το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας την Παρασκευή 4/3, στις 5 μ.μ., στην Αγία Αννα (δημοτικό κατάστημα).

«Κλείνουμε 3 μήνες που οι εργαζόμενοι του κλάδου μας θα έπρεπε να έχουν πάρει τα χρωστούμενα ένσημα από την προηγούμενη χρονιά», τονίζει το Σωματείο, ενώ για το γεγονός ότι είναι ανασφάλιστοι από χτες σημειώνει πως πρόκειται για εξέλιξη που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας γι' αυτούς και τις οικογένειές τους, προκαλεί κίνδυνο για γυναίκες εργαζόμενες να χάσουν το επίδομα λοχείας του ΕΦΚΑ, μπλοκάρει τη συνταξιοδότηση άλλων. «Ολα αυτά είναι μόνο ένα μικρό μέρος όλων αυτών που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη καθυστέρηση», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει παράλληλα ότι από την εργασία στα αντιδιαβρωτικά έργα, που ήταν «ασπιρίνη» μπροστά στα προβλήματα και την ανεργία, αποκλείστηκαν από τους όρους και τις προϋποθέσεις «πολλοί συνάδελφοι από τους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς, συνάδελφοι άνω των 50 ετών και οι περισσότερες γυναίκες λόγω της βαριάς εργασίας».

Επίσης, το Σωματείο τονίζει ότι το πρόγραμμα εργασίας στην αποκατάσταση του δάσους δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, παρά τις διαβεβαιώσεις, ενώ επισημαίνει ότι παρά τις πιέσεις η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στο πρόγραμμα τους υλοτόμους, οι οποίοι έμειναν χωρίς εισόδημα και εργασία και δεν προβλέπεται να λάβουν καμία αποζημίωση ούτε να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα στήριξης. Επισημαίνει μάλιστα ότι για να συνεχίσει να υπάρχει ο κλάδος και να επανέλθει γρήγορα το δάσος χρειάζονται φροντίδα της καμένης περιοχής και η εργασία ρετσινάδων και δασεργατών τουλάχιστον για μια 15ετία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο χαρακτηρίζει προκλητική τη στάση υπουργών της κυβέρνησης, που σε διάφορες τοποθετήσεις τους ισχυρίζονται ότι «όλα βαίνουν καλώς, όλα είναι προγραμματισμένα», ενώ υπογραμμίζει πως ό,τι έχουν κερδίσει μέχρι τώρα είναι αποτέλεσμα του αγώνα που έκαναν μαζί με τους υπόλοιπους πυρόπληκτους της περιοχής.

Τονίζει ότι μετά τη μαζική και δυναμική κινητοποίηση στην Ιστιαία οι ρετσινάδες και δασεργάτες θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, καλώντας και στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας των ρετσινάδων της βόρειας Εύβοιας έφερε αποτέλεσμα (2023-05-12 00:00:00.0)
Ξεχειλίζει η οργή του λαού, το Σάββατο μεγάλη συγκέντρωση στο Προκόπι (2023-05-06 00:00:00.0)
Με νέα κινητοποίηση απαντούν οι ρετσινάδες στον εμπαιγμό της κυβέρνησης (2023-05-03 00:00:00.0)
Εκτός προγράμματος εργασίας δεκάδες ρετσινάδες και δασεργάτες (2023-02-16 00:00:00.0)
Νεκρός δασεργάτης στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια (2022-11-11 00:00:00.0)
Δυναμώνουν τη διεκδίκηση, αποφασίζουν τους επόμενους αγωνιστικούς σταθμούς (2021-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ