Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Κανένας μόνος του απέναντι στις δυσβάσταχτες αυξήσεις στο ρεύμα!

Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ από το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς

Από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες για την οργάνωση της κινητοποίησης
Από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες για την οργάνωση της κινητοποίησης
«Κανένας μόνος του απέναντι στην ακρίβεια και τις δυσβάσταχτες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, καλώντας συνδικάτα, συλλόγους εργαζομένων και συνολικά τον λαό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Πέμπτη στις 9 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην πόλη (Ακτή Δυμαίων). Τη δράση στηρίζει η δημοτική αρχή Πάτρας.

Σημειώνοντας πως «η αγανάκτηση που υπάρχει μπορεί τώρα να γίνει οργανωμένος αγώνας!», με αφορμή τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και συνολικά τα λαϊκά στρώματα και σε συνέχεια της δράσης του μετά το συλλαλητήριο του Σαββάτου, καλεί σε κλιμάκωση, απαιτώντας άμεσα να μην υπάρχει σπίτι βιοπαλαιστή χωρίς ρεύμα.

Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, το Εργατικό Κέντρο προχώρησε χτες το απόγευμα σε έκτακτη σύσκεψη για την οργάνωση της κινητοποίησης αλλά και τη συνέχιση αντίστοιχων δράσεων το επόμενο διάστημα, στην οποία έλαβαν μέρος σωματεία και φορείς της πόλης, καθώς και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής.

«Θα μας βρουν μπροστά τους! Δεν ανεχόμαστε το 2022 να υπάρχουν στην Πάτρα εκατοντάδες νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα και τα παιδιά τους να διαβάζουν με το κερί, που δεν έχουν θέρμανση, που λόγω της ακρίβειας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές τους ανάγκες, όπως είναι η τροφή, η ένδυση, η θέρμανση», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο, καλώντας σε μαζική συμμετοχή και όσους ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα από κομμένη παροχή ρεύματος, που μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2610.226.300.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΚΠ απαιτεί:

-- Αμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

-- Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση όλων των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.

«Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση!», σημειώνει το ΕΚ Πάτρας. Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου και της δημοτικής αρχής ανακοίνωσε ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ