Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος στην καθαριότητα

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε παμπατραϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 15 Μάρτη

Σε οργάνωση πολύμορφης δράσης κατέληξε η χτεσινή σύσκεψη
Σε οργάνωση πολύμορφης δράσης κατέληξε η χτεσινή σύσκεψη
Σε μπαράζ αγωνιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων από κοινού με τα Σωματεία Εργαζομένων των υπό απόλυση καθαριστριών σε μια σειρά χώρων δουλειάς, όπως στα Νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο Πατρών, προχωράει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα με πρωτοβουλία της διοίκησής του.

Το ΕΚ Πάτρας καλεί σε κλιμάκωση της πάλης το αμέσως επόμενο διάστημα, απαιτώντας να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του απ' όσους δουλεύουν έως και σήμερα με τις απαράδεκτες συμβάσεις ορισμένου χρόνου (καλύπτοντας πάγιες, διαρκείς ανάγκες καθαριότητας σε ΠΓΝΠ Ρίου, «Αγιος Ανδρέας» και Πανεπιστήμιο Πατρών). Με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, που πατάει στη νομοθεσία των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά.), με τη λήξη των συμβάσεών τους θα απολυθούν προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να το αναλάβουν ιδιώτες.

Πρόκειται για πρόβλημα που αφορά εκατοντάδες καθαρίστριες και τις οικογένειές τους, που εν μέσω πανδημίας θα βρεθούν στον δρόμο με συνέπειες όχι μόνο για τις ίδιες αλλά και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Οπως τονίζουν, στα νέα οργανογράμματα προβλέπεται λιγότερο προσωπικό, με ακόμη χειρότερους όρους εργασίας, παρά το γεγονός ότι το Δημόσιο θα ξοδεύει περισσότερα απ' τους προϋπολογισμούς των αντίστοιχων οργανισμών, με τα επιπλέον κονδύλια να καταλήγουν σε εταιρείες - εργολάβους.

Με αυτόν τον τρόπο προχωρά ταυτόχρονα η κομμάτι κομμάτι παραχώρηση τομέων του Δημοσίου σε ιδιώτες, τόσο στην Υγεία όσο και στην Εκπαίδευση.

Αποφασίστηκε άμεσα να ασκηθεί κάθε πίεση ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενους από όσους έως σήμερα έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να μετατραπούν όλες οι υπάρχουσες σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά δικαιώματα, να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών και να μην παραχωρηθεί κανένας τομέας σε εργολάβους.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του μήνα απειλούνται με απόλυση πάνω από 150 καθαρίστριες στα Νοσοκομεία Ρίου και «Αγιος Ανδρέας», ενώ μέχρι το τέλος Μάη 90 από το Πανεπιστήμιο.

Πρώτος σταθμός της δράσης του ΕΚΠ και των σωματείων των καθαριστριών θα είναι την Παρασκευή 4 Μάρτη με συγκέντρωση - κινητοποίηση στην 6η ΥΠΕ στις 12 μ., ενώ θα ακολουθήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 9/3, παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την Παρασκευή 11/3 και μεγάλο παμπατραϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 15/3.

Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πραγματοποιούνται και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις ανά χώρο δουλειάς. Παράλληλα, θα απευθυνθεί πλατύ κάλεσμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε όλα τα εμπλεκόμενα συνδικάτα και συλλόγους εκπαιδευτικών, φοιτητών, γονέων & κηδεμόνων κ.λπ., ώστε ο αγώνας των καθαριστριών να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά, να αγκαλιαστεί πλατύτερα από τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία της πόλης. Επιπλέον, θα επιδιωχθεί συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, απαιτώντας να παρθεί πίσω το απαράδεκτο μέτρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ