Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Να γυρίσουν οι εργαζόμενοι της «Pyramis» στη δουλειά τους

Την εργοδοσία της «Pyramis», που έδωσε υποχρεωτικά κανονική άδεια για μια βδομάδα σε όλο το προσωπικό του υποκαταστήματός της στο Κιλκίς, καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, αναδεικνύοντας ότι το κάνει με πρόσχημα την πτώση των παραγγελιών, προειδοποιώντας μάλιστα για ενδεχόμενη απόλυση των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο απαιτεί να γυρίσουν στη δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι και να μην προσμετρηθούν οι άδειες που πήραν ως κανονικές. Να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση εργαζόμενου. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η ενέργεια της εργοδοσίας πραγματοποιείται ενώ μέσα στον Μάρτη ολοκληρώνονται - εντός χρονοδιαγράμματος - η επένδυση και εξαγορά, αξίας 8 εκατομμυρίων ευρώ, του πρώην εργοστασίου της «Πίτσος» στα Οινόφυτα Βοιωτίας, και ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει συσσωρεύσει δεκάδες εκατομμύρια κέρδη, αυξάνοντας τα μερίδια στην αγορά. Την ίδια ώρα επέβαλε στους εργαζόμενους μισθούς πείνας και τρομοκρατικές συνθήκες δουλειάς, απαγορεύοντας μέσω του εσωτερικού κανονισμού ακόμα και τη συζήτηση των συνθηκών εργασίας μεταξύ των εργαζομένων.

«Ο ιδιοκτήτης της πολυδιαφημίζεται ως πετυχημένος επιχειρηματίας, πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου», σημειώνει το σωματείο. Αναδεικνύει ότι «αυτή η κατάσταση έρχεται να γκρεμίσει όλο το αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων ότι λύση στην ανεργία και τα χαμηλά μεροκάματα είναι οι περισσότερες και "καλύτερες" επενδύσεις».

Καλεί τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να αντισταθούν στην επίθεση της εργοδοσίας, να μην της επιτρέψουν να κάνει πράξη τις αντεργατικές επιδιώξεις της. Ταυτόχρονα, να βάλουν πλώρη για ουσιαστική αύξηση των μισθών τους, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, συνολική βελτίωση των όρων εργασίας και στα δύο εργοστάσια της εταιρείας.

«Οχι» στις απολύσεις στην «ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ»

Σε κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα από την εταιρεία «ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ» προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, στην Αλεξάνδρεια.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης μίλησε εργαζόμενη που απολύθηκε μετά από 14 χρόνια εργασίας στην επιχείρηση. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Αλεξάνδρειας, καταγγέλλοντας την εχθρική στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας της διοίκησής του απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ