Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ COVID
Καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Κινητοποίηση με στάση εργασίας την Πέμπτη 10 Μάρτη

Στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 12 μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 10 Μάρτη, στις 10 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών, για τους εργαζόμενους με συμβάσεις Covid, έχει προκηρύξει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, περίπου 2.500 στην Αθήνα, απολύονται στα τέλη Μάρτη όταν και λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ εργάζονται στους δήμους με αυτό το καθεστώς μέχρι και δύο χρόνια. Το Συνδικάτο προβάλλει το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, απαιτεί να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Τονίζει πως «οι συνάδελφοι δεν περισσεύουν, στηρίζουν τις υπηρεσίες», υπενθυμίζοντας πως οι υπηρεσίες των δήμων είναι υποστελεχωμένες, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, των δημάρχων και του περιφερειάρχη, οι οποίοι επιδιώκουν «να έχουν εργαζόμενους συμβασιούχους, ομήρους των πολιτικών τους, που θα παρακαλάνε για ένα μεροκάματο, που και αυτό θα το δίνουν όπως θέλουν και όποτε θέλουν».

Κινητοποίηση στο Χαϊδάρι

Για το δικαίωμα στη δουλειά παλεύουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας στον δήμο Χαϊδαρίου, οι οποίοι την περασμένη Δευτέρα ήταν σε κινητοποίηση στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Οπως ενημερώνει το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι θα πεταχτούν στον δρόμο της ανεργίας τις επόμενες μέρες, «μετά την άρνηση του δημάρχου, Βαγγέλη Τηνιακού, να συνομολογήσει στο δικαστήριο για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καταθέτοντας έφεση στην πρωτόδικη δικαστική απόφαση που τους δικαίωνε». Η κινητοποίηση στηρίχθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων του δήμου και μαζικών φορέων της περιοχής, «επιδιώκοντας την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στον δήμαρχο», ο οποίος όμως απουσίαζε, ενώ την ίδια στάση κράτησε και η αντιδήμαρχος καθαριότητας.

«Η απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής», σημειώνει το Συνδικάτο, δείχνει πως στόχος της είναι η περαιτέρω απαξίωση των υπηρεσιών του δήμου για την εκχώρησή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα, «γι' αυτό και απολύει τους 9 εργαζόμενους». Παράλληλα, εντατικοποιεί την εργασία «μετακυλίοντας τις συνέπειες της έλλειψης προσωπικού στους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και τους δημότες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά (2019-04-10 00:00:00.0)
Μαχητικές κινητοποιήσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2018-11-09 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στις 15 Φλεβάρη για το δικαίωμα στη δουλειά (2018-02-13 00:00:00.0)
Να παραμείνουν στη δουλειά τους όλοι οι συμβασιούχοι (2017-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ