Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Μέτρα επιβίωσης απαίτησαν οι αγρότες με μεγάλο συλλαλητήριο

Απέκλεισαν την Περιφερειακή Ενότητα και «κήδεψαν» το πορτοκάλι

Η συμβολική κηδεία του πορτοκαλιού

Eurokinissi

Η συμβολική κηδεία του πορτοκαλιού
Γεμίζοντας ένα φέρετρο πορτοκάλια, με ...πένθιμα στεφάνια στα χέρια, τα οποία τοποθέτησαν στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αγρότες του νομού προχώρησαν χτες σε μαζικό και μαχητικό παναργολικό συλλαλητήριο, μετά από κάλεσμα Συλλόγων και Συνεταιρισμών της περιοχής.

Καταφτάνοντας στον χώρο με μηχανοκίνητη πορεία, θέλησαν να συμβολίσουν και την «κηδεία» τους ως αγροτών, όπως τόνισαν, μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ειδικά με την καλλιέργεια του πορτοκαλιού.

«Πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια», ανέφεραν παραγωγοί, επισημαίνοντας ότι εγκαταλείπονται καλλιέργειες. Στάθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το υπέρογκο κόστος παραγωγής και τα έξοδα σε πετρέλαιο, ρεύμα και αγροεφόδια, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν την πάλη τους.

«Δεχόμαστε πόλεμο από τις έως και σήμερα κυβερνήσεις», δήλωσαν αρκετοί, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «τελειώνει» τους βιοπαλαιστές αγρότες, μετά και τις ζημιές που σημειώθηκαν από τον παγετό του Γενάρη σε καλλιέργειες πορτοκαλιού στον νομό.

Τη μαζική κινητοποίηση χαιρέτισε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος, επισημαίνοντας την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης με αιτήματα κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και ελάχιστη προκαταβολή 200 ευρώ ανά στρέμμα μέσα στον μήνα για τις ζημιές που σημειώθηκαν από παγετούς, αλλά και απλοποίηση των διαδικασιών για το αγροτικό ρεύμα και την άδεια χρήσης νερού.

Στο μεταξύ, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου απευθύνει στους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση που οργανώνει σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ. στον Αγιο Κήρυκα (στο πρώην κοινοτικό γραφείο), ώστε να δυναμώσουν η φωνή και η διεκδίκησή του το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ