Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Δεκάδες οι νεκροί κάθε μέρα, μαζί με τα «μαντάτα» για κλείσιμο κλινικών και τμημάτων

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΑΤ
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΑΤ
Για μία ακόμα μέρα, χτες, 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό της πανδημίας σε 25.914 νεκρούς.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 408, από τους οποίους το 71,32% είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και το 28,68% πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα δημόσια νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 299. Επιβεβαιώθηκαν 17.176 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 6.283 εντοπίστηκαν στην Αττική, 1.809 στην Θεσσαλονίκη, 1.052 στο Ηράκλειο και 453 είναι υπό διερεύνηση. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.438.872.

Καθαρά αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα παρατηρήθηκαν στον Αγιο Νικόλαο (63%), στο Ρέθυμνο (43%), στον Βόλο (40%) και στην Κέρκυρα (36%).

Στο φόντο αυτής της τραγικής κατάστασης, συνεχίζονται τα κλεισίματα τμημάτων σε νοσοκομεία αντί να θωρακίζονται οι δημόσιες μονάδες Υγείας. Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες δεκάδων ασθενών στην Κρήτη, που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του Ιατρείου Πήξης στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, μετά τη συνταξιοδότηση της μοναδικής ειδικευμένης γιατρού. Οπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή αντί να προσλάβει επαρκή προσωπικό, όχι μόνο για να αντικαταστήσει τις συνταξιοδοτήσεις αλλά και για να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, βάζει λουκέτο στο Ιατρείο, στο οποίο απευθύνονταν δεκάδες άνθρωποι που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, έμφραγμα, θρομβώσεις κ.ά. και παρακολουθούνταν εδώ και δεκαετίες από την γιατρό.

Να σημειωθεί ότι η εξέταση χρόνου για την πήξη του αίματος πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 1 - 2 φορές τον μήνα και κατόπιν αξιολόγησης των αποτελεσμάτων να χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Σήμερα οι δεκάδες ασθενείς που παρακολουθούνταν μένουν ξεκρέμαστοι, με κίνδυνο της υγείας τους, ή θα αναγκαστούν να πληρώσουν σε ιδιωτικό εργαστήριο για την εξέταση και στη συνέχεια να βρουν ιδιώτη αιματολόγο για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και τη συνταγογράφηση της φαρμακευτικής αγωγής. «Με 450 ευρώ σύνταξη πώς θα πας έξω;», «πού θα ψάξουμε, πού θα βρούμε γιατρό», είναι η κραυγή αγωνίας των ασθενών, που έχουν προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών απαιτώντας τη συνέχιση της λειτουργίας του Ιατρείου Πήξης στο Βενιζέλειο, με μόνιμο προσωπικό.

Κινητοποίηση στο ΚΑΤ για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων ΚΑΤ για διαμαρτυρία στη διοίκηση του νοσοκομείου. Μόνο στο ΚΑΤ, 63 εργαζόμενοι με τέτοιες συμβάσεις, που απασχολούνται στις υπηρεσίες σίτισης και φύλαξης, βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της απόλυσης, καθώς επιλογή της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών στα νοσοκομεία. Η διοίκηση του νοσοκομείου, υπό την πίεση της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων, αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα αποστείλει έγγραφο αιτούμενη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων.

«Γνωρίζουμε καλά ότι με όχημα τις ΣΔΙΤ, την είσοδο ιδιωτών, εργολάβων, και με στόχο την εφαρμογή του "νέου ΕΣΥ", η κυβέρνηση επιταχύνει τα αντιλαϊκά της σχέδια, την επέκταση της λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως "αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων"», υπογραμμίζει το Σωματείο και προαναγγέλλει κλιμάκωση του αγώνα για μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και όχι στις σύγχρονες γαλέρες που προσπαθούν να επιβάλουν, στον βωμό του κέρδους εργολάβων και επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ