Τετάρτη 10 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποίησαν χτες οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του δήμου Νεάπολης - Συκεών, τους οποίους απολύει η διοίκηση του δήμου, καθώς αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση του δικαστηρίου που διατάσσει τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν και κάλεσαν το λαό της περιοχής να στηρίξει έμπρακτα τη μάχη που δίνουν.

Σταθερός συμπαραστάτης του αγώνα των εργαζομένων στέκεται ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, που χρόνια τώρα κρατά ζωντανό τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Στη χτεσινή κινητοποίηση, τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συμβασιούχων εξέφρασαν με την παρουσία τους ο Μπάμπης Βέλλης, δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης - Συκεών και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι συμβασιούχοι κατήγγειλαν τη στάση της δημοτικής αρχής, που μεθόδευσε και πέρασε στα κρυφά και εκτός ημερήσιας διάταξης, από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, απόφαση για άσκηση έφεσης στη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους, καθώς και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που έβαλαν πλάτη στην απαράδεκτη πρακτική της δημοτικής αρχής.

Αναγνώρισαν ότι μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» στάθηκε όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους εργαζόμενους, στηρίζοντας τους αγώνες τους, όχι μόνο μέσα στις συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και Επιτροπών, αλλά και στους δρόμους, στις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Πάτρα: Συμβολική κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Συμβολική κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκαναν χτες οι συμβασιούχοι - «παρατασιούχοι» στην καθαριότητα του δήμου Πατρέων, οι οποίοι μαζί με τα σωματεία τους διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Οπως τονίζουν τα σωματεία του δήμου και το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, περίπου 60 τον αριθμό, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είναι στην εργασία 3,5 χρόνια αδιάκοπα, έχουν προσληφθεί μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, ενώ και η δημοτική αρχή στέκεται δίπλα τους, στηρίζοντας το αίτημά τους να παραμείνουν στη δουλειά.

Σήμερα Τετάρτη, η υπόθεσή τους εκδικάζεται εκ νέου στα δικαστήρια της Πάτρας και τα σωματεία έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 9 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ