Τετάρτη 10 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης και δράσης για «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών»

Το Σάββατο η συνδικαλιστική σύσκεψη στο χώρο του αμφιθεάτρου της ΓΣΕΕ, στις 11 π.μ.

Από την κινητοποίηση στα γραφεία της ΓΣΕΕ την περασμένη Πέμπτη
Από την κινητοποίηση στα γραφεία της ΓΣΕΕ την περασμένη Πέμπτη
Πρωτοβουλίες πλατιάς συζήτησης με τους εργαζόμενους για τη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, αναλαμβάνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να δυναμώσει ο αγώνας με σύνθημα «Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών».

Μετά τις κινητοποιήσεις στη Ρόδο και πιο πριν στην Καλαμάτα, που ακύρωσαν τα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ/ομάδα Βασιλόπουλου) για συνέδριο σε συνθήκες απροκάλυπτης παρέμβασης της εργοδοσίας και νοθείας, μετά και την κινητοποίηση στα γραφεία της ΓΣΕΕ τη μέρα του προγραμματισμένου «συνεδρίου» στη Ρόδο, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες τους. Κόντρα στις προβοκάτσιες και τις συκοφαντίες της έκπτωτης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, απευθύνουν κάλεσμα σε κάθε χώρο δουλειάς και εργαζόμενο να πάρει θέση σε αυτή την ελπιδοφόρα μάχη ενάντια στη σαπίλα και τον εκφυλισμό. Η ενημέρωση για το τι πραγματικά έγινε σε Καλαμάτα, Ρόδο και Αθήνα, για το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, συνδυάζεται ταυτόχρονα με την οργάνωση του αγώνα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς και με την προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας.

Συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες

Σε αυτή την κατεύθυνση προγραμματίζονται και σχεδιάζονται νέες συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες, για την παραπέρα ενημέρωση και οργάνωση των εργαζομένων.

Στην κατεύθυνση αυτή, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία καλούν σε σύσκεψη το Σάββατο 13/4, στις 11 π.μ., στο χώρο του αμφιθεάτρου της ΓΣΕΕ, τονίζοντας στο κάλεσμά τους: «Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερη ορμή στις νέες απαιτήσεις που βγαίνουν στο προσκήνιο». Η σύσκεψη οργανώνεται με τα εξής θέματα: Δυναμώνουμε τον αγώνα για «Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών». Οργάνωση για τον ταξικό εορτασμό και τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Αντίστοιχα, πρωτοβουλίες για συσκέψεις παίρνουν μια σειρά σωματεία:

-- Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σε σύσκεψη Σωματείων του κλάδου σήμερα, Τετάρτη, στις 5 μ.μ., στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3). Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι εξελίξεις που αφορούν το συνέδριο της ΓΣΕΕ, καθώς και η προετοιμασία της απεργίας και των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά.

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργανώνει σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., αντίστοιχη σύσκεψη με παραρτήματα, στην αίθουσά του (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος).

-- Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής οργανώνει σύσκεψη την Παρασκευή 12/4, στις 5 μ.μ., στα γραφεία του (πλ. Μητροπόλεως 10).

-- Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, σε συνεδρίαση τη Δευτέρα 8/4 με διευρυμένη σύνθεση και συμμετοχή εκπροσώπων από το σύνολο των σωματείων του ιδιωτικού τομέα στο νησί, συζήτησε για τις εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και την προσπάθεια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να επιβάλει με άθλιες μεθοδεύσεις και νοθείες εργοδότες στα συνδικάτα. Η ομόφωνη απόφασή του είναι ότι «συνέδριο με εργοδότες, νόθους και μπράβους δεν μπορεί να γίνει».

-- Ψήφισμα καταδίκης της προσπάθειας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να νομιμοποιήσει εργοδότες και διευθυντικά στελέχη ως αντιπροσώπους εργαζομένων στο 37ο συνέδριό της υιοθέτησε το Σωματείο Εργαζομένων στην «Cosmote e-Value» Αττικής, στη Γενική Συνέλευσή του την Κυριακή 7/4. «Δεν θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν τα σωματεία και τις δομές του εργατικού κινήματος σε εταιρικά "meeting" που θα παζαρεύουν τα δικαιώματά μας», αναφέρει το Σωματείο. Υπενθυμίζει μάλιστα τη σχετική πείρα από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στον όμιλο ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΠΑΣΕ), όπου οι δυνάμεις αυτές υπογράφουν Συμβάσεις με μειώσεις, αφήνουν έξω από τη σύμβαση του ΟΤΕ τους χιλιάδες εργαζόμενους στις θυγατρικές εταιρείες, ενισχύουν τον διαχωρισμό των εργαζομένων με πολλές και διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, περιλαμβάνουν διευθυντικά στελέχη και προϊσταμένους στα ψηφοδέλτιά τους.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στη συνεδρίασή του την 1η Απρίλη, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας για την Τετάρτη 1η Μάη και την οργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, για να τιμήσει αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά, στην οποία καλεί να πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, αλλά και οι σύμμαχοι της εργατικής τάξης, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ