Πέμπτη 4 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταδικάζει τον ξυλοδαρμό του μετανάστη εργάτη

Τη ρατσιστική εργοδοτική επίθεση που δέχτηκε ο μετανάστης εργάτης Μοχάμετ Ιρφάν στα Φάρσαλα, επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του, καταγγέλλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ).

Απαιτώντας «την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, καταβολή όλων των δεδουλευμένων, άμεσα μέτρα προστασίας των μεταναστών», το ΕΚΝΛ επισημαίνει ότι «το συγκεκριμένο περιστατικό - φασιστικής κοπής - δεν είναι εξαίρεση αλλά ο κανόνας σε μια άθλια πραγματικότητα που βιώνουν πολλοί μετανάστες εργάτες γης όπου σαν σύγχρονοι σκλάβοι δέχονται βρισιές, ευτελισμούς και κάθε είδους βία, ακόμη και σφαίρες από τους σύγχρονους "τσιφλικάδες" εργοδότες».

Αναφέρει ότι «τις αθλιότητες αυτές ενθαρρύνει το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ενάντια σε οποιονδήποτε εργαζόμενο, όχι μόνο στον μετανάστη. Οι μετανάστες εργάτες είναι, όπως και οι Ελληνες εργάτες, θύματα της ίδιας εκμετάλλευσης και μας ενώνει ο κοινός αγώνας απέναντι στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τους πολέμους και την προσφυγιά».

Το ΕΚ ξεκαθαρίζει ότι οποιοδήποτε περιστατικό τρομοκρατίας και επίθεσης θα βρίσκει απέναντί του το ταξικό εργατικό κίνημα. «Δεν θα τους χαρίσουμε τίποτα!!! Με την οργάνωση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει, τόσο εμείς όσο και οι οικογένειές μας».

Καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να ορθώσουν μέτωπο ενάντια στην εθνικιστική και φασιστική δράση, σε ξενοφοβικές αντιλήψεις και κάθε είδους ρατσιστικές συμπεριφορές, μέσα από τον κοινό αγώνα για καλύτερη ζωή, με δουλειά και δικαιώματα για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ