Παρασκευή 5 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ 28/2/2023»
Συγκέντρωση και πορεία μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας

Αύριο Σάββατο στις 10.30 π.μ. στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας

Eurokinissi

Δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για τη δικαίωση των 57 αδικοχαμένων από το έγκλημα στα Τέμπη, για να λάμψει η αλήθεια, να μη συγκαλυφθεί και να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, ο «Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/2/2023» πραγματοποιεί συγκέντρωση αύριο Σάββατο στις 10.30 π.μ. στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας.

Στο κάλεσμά του σημειώνει: «Προσκαλούμε όλους τους πολίτες της Λάρισας και της Θεσσαλίας να συγκεντρωθούν κοντά μας και να συμμετάσχουν στην πορεία, ως φόρο τιμής στη μνήμη των νεκρών και συμπαράσταση τόσο στους συγγενείς τους όσο και στους σωματικά και ψυχικά τραυματίες επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που τα τραγικά αυτά γεγονότα τούς σημάδεψαν για πάντα».

Τα αιτήματα διεκδίκησης

-- Να σφραγιστεί ο σιδηρόδρομος και να επαναλειτουργήσει όταν ολοκληρωθούν τα έργα ασφάλειας για τη μετακίνηση των πολιτών.

-- Να προφυλακιστούν και να κληθούν για ανάκριση οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι διοικήσεις ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ, «Hellenic Train» και ΡΑΣ, διότι μεροληπτούσαν και κωλυσιεργούσαν τόσα χρόνια που είχαν την ευθύνη για την υλοποίηση των έργων και την ασφάλεια της μετακίνησης των πολιτών. Και γιατί έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον θάνατο 57 και πλέον ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων και τη δολοφονία χιλιάδων ψυχών πίσω από αυτό το έγκλημα.

-- Να δεσμευτούν τα κόμματα πως όταν ανοίξει η Βουλή, μετά το πέρας των εκλογών, θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης και εκσυγχρονισμού του σιδηρόδρομου με την εντολή του κατεπείγοντος. Με την επανεκκίνηση του καινούργιου σύγχρονου σιδηρόδρομου υψηλών προδιαγραφών, να δοθούν σε σταθμούς ή σε αμαξοστοιχίες τα ονόματα των 57 αδικοχαμένων νεκρών.

-- Οι ανακριτικές αρχές να επισπεύσουν τις έρευνες προς τα πάνω και να αναγάγουν το έγκλημα σε κακούργημα, για να ολοκληρωθεί το έργο της Δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ