Παρασκευή 5 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Καταθέσεις νοσηλευτριών της Μονάδας Παίδων

Νοσηλεύτριες στη Μονάδα Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας κατέθεσαν χτες στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τα όσα αντιλήφθηκαν όσο είχαν στην κλινική την Τζωρτζίνα, βλέποντας τις «ασυνήθιστες» αντιδράσεις της μητέρας. Μιας μητέρας, που, σύμφωνα με τις μάρτυρες, έδειχνε τόσο «ψυχρή και αποστασιοποιημένη» που είχε προκαλέσει εντύπωση. Ανέφεραν μάλιστα πως στο Νοσοκομείο γινόταν συζήτηση για το «σύνδρομο Μινχάουζεν».

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα κατέθεσε η Πην. Φιφή, η οποία, όπως ανέφερε, ήταν παρούσα στη νοσηλεία του παιδιού. Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι της προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η συμπεριφορά της 34χρονης κατηγορούμενης όταν το παιδί αποσωληνώθηκε, αναφέροντας πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειχνε «αναστατωμένη», όπως είπε.

«Στο στάδιο της αποσωλήνωσης είδα μια περίεργη συμπεριφορά της μητέρας. Σε αυτό το στάδιο βάζουμε τους γονείς μέσα να δουν το παιδί τους. Είναι σημαντικό να νιώσει ασφάλεια το παιδί και θέλουμε να δούμε και τις αντιδράσεις του παιδιού. Αν αντιλαμβάνεται, αν απαντά στα ερεθίσματα. Είδα αναστατωμένη την μητέρα. Η μητέρα ήταν εμφανώς αγχωμένη. Δηλαδή σε αυτή τη φάση περιμένουμε να δούμε τη χαρά. Είναι μια νίκη να αναπνέει το παιδί μόνο του. Δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Η μητέρα δεν εστίαζε στο παιδί. Κοιτούσε τις αντιδράσεις τις δικές μας. Μετά πλησίασε λίγο την Τζωρτζίνα και της μίλησε, αλλά όχι αυτό που θα περίμενα», ανέφερε η μάρτυρας.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Η μητέρα δεν μίλησε, δεν είπε κάτι. Αισθάνθηκα ότι άγχος της ήταν μήπως η Τζωρτζίνα μιλούσε». Σύμφωνα με την κα Φιφή, όταν λίγες μέρες αργότερα έγινε εκπαίδευση στη μητέρα για να δίνει τα φάρμακα και το πολτοποιημένο φαγητό μέσω γαστροστομίας υπήρξαν φορές που η Πισπιρίγκου έφευγε, «μου έλεγε ότι πρέπει να φύγει και να το κάνω εγώ. Ηταν αρκετές αυτές οι φορές. Στο επισκεπτήριο ήταν τυπική και διεκπεραιωτική. Ελειπε το συναίσθημα».

Αναφερόμενη στην Τζωρτζίνα, η μάρτυρας κατέθεσε ότι είχε αντίληψη και ότι αντιδρούσε σε ερεθίσματα λέγοντας χαρακτηριστικά πως έβλεπε παιδικά στο τάμπλετ «και ξεκαρδιζόταν στα γέλια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλαγή στάσης από ιατροδικαστή(2023-09-22 00:00:00.0)
Μαρτυρία γιατρού: «Δεν χορηγήσαμε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»(2023-07-06 00:00:00.0)
Ενταση με την κατάθεση του διευθυντή ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Ρίου(2023-04-26 00:00:00.0)
Αρχισαν οι καταθέσεις γιατρών(2023-02-23 00:00:00.0)
Υποπτη για τους θανάτους των παιδιών της κρίθηκε η μητέρα τους(2022-06-30 00:00:00.0)
Νέα στοιχεία για αναζητήσεις της κατηγορούμενης μητέρας(2022-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ