Παρασκευή 5 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση 17χρονου

Την αντίδραση του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Κ. Παπαθανασίου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα με την καταγγελία ενός 17χρονου στην Ασφάλεια Ηρακλείου Κρήτης, ότι όσο βρισκόταν κρατούμενος στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων στην Κασσαβέτεια Βόλου, υπέστη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από πέντε συγκρατούμενούς του, Ελληνες και αλλοδαπούς, και μάλιστα κατ' εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής διέταξε άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος κατέθεσε στην Ασφάλεια Ηρακλείου όσα είχαν συμβεί σε βάρος του και δόθηκε εντολή για ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, ενώ η δικογραφία με την καταγγελία του θα αποσταλεί για τις περαιτέρω προανακριτικές ενέργειες από την Ασφάλεια Ηρακλείου Κρήτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που είναι και η αρμόδια. Ο 17χρονος εξέτισε ποινή έξι μηνών για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της αδερφής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσο καιρό βρισκόταν εκεί, ούτε εκείνος ούτε η μητέρα του, που μιλούσε συχνά με τον διευθυντή των φυλακών, δεν είχαν προβεί σε σχετική καταγγελία, ωστόσο αυτό μπορεί να εξηγηθεί και από το καθεστώς φόβου που μπορεί να βίωνε ο ανήλικος, ο οποίος μάλιστα ενημέρωσε την μητέρα του μετά την πρόσφατη αποφυλάκισή του. Ακριβώς λόγω της σοβαρότητας των όσων καταγγέλλονται, έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες στα αρμόδια όργανα για την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης. Σημειωτέον, ο ένας εκ των πρώην συγκρατουμένων του 17χρονου που καταγγέλλονται από το θύμα ως δράστες έχει κι εκείνος αποφυλακιστεί πρόσφατα, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν υπό κράτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ