Πέμπτη 4 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αναπάντητη πρόκληση: «Με εξασφαλισμένες τις αμερικανικές πλάτες, ο Αριέλ Σαρόν προκάλεσε χτες τους Ευρωπαίους, που του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την τύχη του Αραφάτ, δηλώνοντας: αν θέλουν μπορούν να τον πάρουν, όμως θα πρόκειται "για εισιτήριο χωρίς επιστροφή". Θα μείνει άραγε χωρίς απάντηση αυτή η πρόκληση και θα αφεθεί ο ΟΗΕ πλήρως αχρηστευμένος, χωρίς καμία αντίδραση από τους Ευρωπαίους;». Από το κύριο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Ηθικοί αυτουργοί: «Οσο δικαιολογημένα, όμως, κι αν στρέφεται η διεθνής κατακραυγή εναντίον των Ισραηλινών και της ηγεσίας τους, εκείνο που δεν πρέπει να διαφεύγει από την προσοχή μας είναι ότι οι συγκεκριμένες εγκληματικές επιθέσεις έχουν και ηθικούς αυτουργούς, των οποίων η ευθύνη είναι ανάλογη εκείνης των φυσικών αυτουργών. Διότι δεδομένο είναι ότι η ισραηλινή επιθετικότητα και αδιαλλαξία βασιζόταν πάντα στην αμερικανική υποστήριξη, αλλά αυτή τη φορά είναι η αμερικανική πρακτική εκείνη που χρησιμοποιείται ως επιχείρημα, προκειμένου να συνεχιστεί ο αφανισμός ενός λαού, ο οποίος επί δεκαετίες τώρα αγωνίζεται να διασφαλίσει το αυτονόητο δικαίωμά του να παραμείνει και να ζήσει στη γη των προγόνων του». (Από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ).

Με την πλάτη στον τοίχο: «Ο ισραηλινός πρωθυπουργός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Οσο περισσότερο θα σφίγγει τον κλοιό γύρω από τον Αραφάτ τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διεθνής κατακραυγή ιδίως στην Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο, που επιμένουν ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης είναι απαραίτητος για την επίλυση της κρίσης... Αν ο Αραφάτ απελαθεί, όπως θέλει ο Σαρόν και κάποιοι σκληροπυρηνικοί, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος ήρωας για το λαό του και τους Αραβες. Αν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, ο θάνατός του θα εμπνεύσει ένα κύμα τρομοκρατικών (σ.σ. sic) επιθέσεων που θα διαρκέσει πολλά χρόνια» («Ουάσιγκτον Ποστ» - ΒΗΜΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ