Τετάρτη 17 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Σηκώστε ανάστημα, απομονώστε τους, ψηφίστε μαζικά ΚΚΕ!

RIZOSPASTIS

Στον χαιρετισμό της η Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου σημείωσε:

«Από το βήμα της σημερινής συγκέντρωσης χαιρετίζω ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες.

Προεκλογικά ακούμε πολλά για την "ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας". Ολα τα αστικά κόμματα, τα κόμματα που υπηρετούν το καπιταλιστικό κέρδος, υπόσχονται "πολλές και καλές" νέες δουλειές. Κάνουν πανηγυρικές διακηρύξεις για "εξειδικευμένα και στοχευμένα" προγράμματα για τη μείωση της γυναικείας ανεργίας.

Η κατεύθυνση όμως την οποία δείχνει η πυξίδα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είναι η μεγαλύτερη ένταξη των γυναικών στο εργατικό δυναμικό και παράλληλα η διαμόρφωση μιας "αγοράς εργασίας" με γενίκευση των "ευέλικτων" εργασιακών σχέσεων, με σπαστά ωράρια και ημιαπασχόληση.

Αυτή η επιθετική πολιτική που κομματιάζει την κοινωνική ζωή της γυναίκας δεν είναι κάποια παρέκκλιση της κυβέρνησης της ΝΔ από την "ευρωπαϊκή κανονικότητα". Είναι οι "σύγχρονοι" αντιδραστικοί κανόνες δουλειάς και ζωής που επιβάλλονται σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη της ΕΕ και όχι μόνο.

Λένε ότι κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τα νέα ζευγάρια. Αλήθεια, πόσο ενδιαφέρονται όλοι αυτοί για την ήρεμη οικογενειακή μας ζωή, όταν βάζουν τους εμποροϋπαλλήλους να δουλεύουν Κυριακές και με ευέλικτα ωράρια; Ποιοι τα ψήφισαν όλα αυτά; Εχουν ονοματεπώνυμο εδώ στην πόλη μας και κυκλοφορούν στην Αχαΐα και ζητάνε πάλι την ψήφο του λαού. Είναι οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και όλων των άλλων κομμάτων που υπηρετούν το κεφάλαιο. Σηκώστε ανάστημα, απομονώστε τους, συμπορευτείτε με το ΚΚΕ, ψηφίστε μαζικά το ΚΚΕ την Κυριακή. Μόνο έτσι θα γίνουμε πιο δυνατοί.

Σήμερα, σύντροφοι και φίλοι, είναι ώριμο, σύγχρονο και τεχνολογικά εφικτό να εργαζόμαστε λιγότερο, με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, να υπάρχει νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Ενα εμπόδιο υπάρχει μόνο. Τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Εκεί που η ένταση της εκμετάλλευσης χτυπάει κόκκινο, στην "τουριστική βιομηχανία", οι καμαριέρες, οι εργαζόμενες στα πολυτελή εστιατόρια βιώνουν την εντατικοποίηση της δουλειάς με συνέπειες στην επιβάρυνση του γυναικείου οργανισμού. Σε όλους τους κλάδους όπως στις βιομηχανίες του Φαρμάκου, της Χημικής Βιομηχανίας, οι εργαζόμενες αναγκάζονται να αναβάλλουν τη δημιουργία οικογένειας λόγω της εργασιακής ανασφάλειας. Τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να κάνουν οικογένεια. Επίσης, είναι φαινόμενο αυτού του σάπιου συστήματος, πολλά ζευγάρια να μένουν με τους γονείς τους γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πανάκριβα ενοίκια.

Είναι τόσο ανθρώπινο το σύστημα που ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι υπηρετούν. Ευχαριστούμε πολύ! Δεν θα πάρουμε. Η νεολαία σάς γυρίζει την πλάτη.

Γιατί στον αντίποδα της σημερινής πραγματικότητας, το δικαίωμα των γυναικών, των νέων ανθρώπων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς, στο σταθερό ωράριο και τον ελεύθερο χρόνο, στις δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για τις ανάγκες όλων των μελών της οικογένειας βρίσκεται στον δρόμο της σύγκρουσης με το σύνολο των αντεργατικών νόμων, τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τις υλοποιούν. Οι θέσεις του ΚΚΕ αυτόν τον δρόμο υπηρετούν, γι' αυτό και αποτελεί εγγύηση στον καθημερινό αγώνα για κάθε πρόβλημα των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών, για την ισοτιμία της γυναίκας. Γι' αυτό και χρειάζεται ένα ΚΚΕ πιο δυνατό στους αγώνες και στις εκλογές.

Γεια σας! Ολοι στον αγώνα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ