Πέμπτη 25 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
«Πόρτα» στις σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας

Οι «κόφτες» για την πρόσβαση του λαού στο δημόσιο σύστημα Υγείας και πιο συγκεκριμένα στα νοσοκομεία περιλαμβάνονται επίσης στις δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων του κεφαλαίου με βάση την Εαρινή Εκθεση της Κομισιόν. Πιο συγκεκριμένα, στο κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα κυβέρνησης και «υπουργείων αντιπολίτευσης» που θα συγκροτηθεί από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με βάση τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην ΕΕ, περιλαμβάνεται η εφαρμογή του συστήματος ελέγχου πρόσβασης στα νοσοκομεία (gatekeeping).

Πρόκειται για σύστημα βασισμένο στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και του οικογενειακού γιατρού, που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν πρόλαβε να τελειώσει τη ...δουλειά, με την κυβέρνηση ΝΔ να την επαναφέρει και η επόμενη κυβέρνηση θα την «τρέξει», βάζοντας ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στο δικαίωμα του λαού για άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού αποτελεί το εργαλείο περικοπής εξετάσεων, θεραπειών κ.ά., με το πρόσχημα της επιβεβλημένης αποσυμπίεσης των δημόσιων νοσοκομείων.

Προκειμένου να μειωθεί παραπέρα το «κόστος» για τον προϋπολογισμό, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κρίνεται ως το κλειδί που ανοίγει την πόρτα στη «μείωση των δαπανών θεραπευτικής περίθαλψης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ