Πέμπτη 25 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΣΥΡΙΖΑ
Αρχισαν τα «όργανα» μετά την ήττα

Στο φόντο της βαριάς εκλογικής ήττας, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει σήμερα για μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και σε αναζήτηση αφηγήματος μπροστά στη νέα εκλογική αναμέτρηση. Διακηρυγμένος στόχος είναι η διατήρησή του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην τεθούν σε αμφισβήτηση η πρωτοκαθεδρία του στην εγχώρια σοσιαλδημοκρατία και ο συνολικός του ρόλος στο αστικό πολιτικό σύστημα. Στην κατεύθυνση αυτή, θεωρείται βέβαιη η αλλαγή στάσης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, με όξυνση της επιθετικής ρητορικής, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές που αξιώνουν μεγαλύτερη επιθετικότητα απέναντι στο ΚΚΕ. Δηλωτικό είναι χτεσινό άρθρο της Μαρίας Ρεπούση, μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου διαμαρτύρεται ότι το ΚΚΕ είναι στο απυρόβλητο!

Αν και η νέα εκλογική αναμέτρηση συγκρατεί προσώρας τις διαθέσεις στο εσωτερικό του κόμματος, η γκρίνια και οι αλληλοκατηγορίες έκαναν την εμφάνισή τους, δίνοντας μια γεύση του τι θα ακολουθήσει.

Ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης σε συνέντευξή του πρότεινε συγκεκριμένα στελέχη, νεότερης ηλικίας, που πρώτευσαν στη μάχη του σταυρού, όπως η Ε. Αχτσιόγλου, ο Αλ. Χαρίτσης και ο Ν. Ηλιόπουλος, να βγουν μπροστά, πλαισιώνοντας τον Αλ. Τσίπρα στη νέα προεκλογική εκστρατεία. Δηλώσεις που ερμηνεύτηκαν ως υπόδειξη να τεθεί ο πρόεδρος του κόμματος υπό επιτροπεία στελεχών - δυνάμει διαδόχων του.

«Αηδιαστικές» έσπευσε να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις Παπαδημούλη η Ρ. Δούρου. «Οι δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές, για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια», ανέφερε και χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη αυτήν την ώρα την ονοματολογία.

Τον Δ. Παπαδημούλη αποδοκίμασε και ο Ν. Παππάς, λέγοντας ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές ο κόσμος «περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες». Και πρόσθεσε ότι η άποψη του επικεφαλής της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή «είναι μία πολιτική άποψη, που είναι τελείως άστοχη και εκτός τόπου και χρόνου».

Μάλιστα ο Ν. Παππάς απέδωσε σε συμφέροντα και πολιτικά κέντρα επιδίωξη να βγάλουν τον Τσίπρα απ' τη μέση.

Ευθύνες στον Αλ. Τσίπρα για το εκλογικό αποτέλεσμα χρέωσε και ο έτερος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου, δηλώνοντας ότι «τις εκλογές δεν τις κέρδισε η ΝΔ, αλλά τις έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ». Καυτηρίασε μάλιστα το γεγονός ότι καταναλώθηκε ένα ολόκληρο συνέδριο με το πώς θα εκλεγεί ο πρόεδρος.

Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδ. Ξανθός με τη σειρά του ανέφερε ότι δεν αποτελεί «ταμπού» το άνοιγμα της συζήτησης για την ηγεσία του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «αυτήν την περίοδο δεν μπορεί να τεθεί θέμα αναπροσαρμογής της ηγετικής ομάδας ή οτιδήποτε άλλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ