Σάββατο 27 Μάη 2023 - Κυριακή 28 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αστυνομικός πυροβόλησε 11χρονο αγόρι μέσα στο σπίτι του!

Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο κρούσμα αστυνομικής βαρβαρότητας στις ΗΠΑ, αυτήν τη φορά σε βάρος ενός 11χρονου παιδιού το οποίο πυροβολήθηκε από αστυνομικό μέσα στο ίδιο του το σπίτι!

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Ιντιανόλα του Μισισίπι, όταν ο 11χρονος Αφροαμερικανός Αντίριεν Μάρεϊ κάλεσε την αστυνομία για να προστατεύσει την μητέρα του από κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο αστυνομικός με το που έφτασε στο σπίτι έβγαλε το όπλο, ζητώντας να βγουν όλοι έξω. Με το που πήγε να βγει ο μικρός από το χολ προς την έξοδο του σπιτιού, ο αστυνομικός τον πυροβόλησε εν ψυχρώ στο στήθος. Η μητέρα του πανικόβλητη έτρεξε και πίεσε το τραύμα του μικρού για να περιορίσει την αιμορραγία, ώσπου να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το αγόρι κατάφερε να επιβιώσει, έχοντας υποστεί ρήγμα ήπατος, κατάρρευση πνεύμονα και σπασμένα πλευρά. Μετά τη νοσηλεία του μεταφέρθηκε στο σπίτι μέχρι την αποκατάστασή του.

Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετ' αποδοχών και το απαράδεκτο περιστατικό «διερευνάται»...

Η μητέρα του 11χρονου ζήτησε την απόλυση του αστυνομικού και την απαγγελία κατηγορίας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του γιου της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ