Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θερμό χειροκρότημα για τη «Σολομώντεια λύση»

Κυριακή πρωί και το «Σινέ Βακούρα» στη Θεσσαλονίκη γέμισε με τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου» που αντάμωσαν με σκοπό να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Η Σολομώντεια λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου, από τη θεατρική ομάδα MATICAPI.

Το κείμενο είναι βασισμένο στο κινεζικό έργο του Λι Ξινγκντάο (13ος μ.Χ. αι.) «Ο Κύκλος με την Κιμωλία», απ' όπου εμπνεύστηκε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το ομώνυμο αριστούργημά του.

Οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» ενθουσιάστηκαν από την παράσταση, που τα είχε όλα! Δράση, μουσική, ενδιαφέρον, συμμετοχή του κοινού, με κορυφαία στιγμή όταν τα ίδια τα παιδιά κλήθηκαν να δώσουν τη λύση στο μεγάλο ερώτημα του έργου και το έκαναν με αποφασιστικότητα!

Φεύγοντας συνομιλήσαμε μαζί τους με σκοπό να μοιραστούν μαζί μας τους προβληματισμούς τους, τα σημεία του έργου που τους κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον, αυτά που τους εντυπωσίασαν. Το ενδιαφέρον των περισσότερων παιδιών στάθηκε στη στιγμή της απόφασης, την καθοριστική δηλαδή στιγμή του έργου.

«Μα ποια μαμά προτιμάει τη γούνα και τα κοσμήματα κι όχι το παιδί της;», «Η μαμά που αγαπάει πραγματικά το παιδί δεν θέλει με τίποτα να το πονέσει», «Είχαμε δει την ιστορία σε βίντεο, μα στο θέατρο ήταν υπέροχη», ήταν μερικά από τα λόγια των μικρών θεατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ