Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2023
Με «Τα λόγια της πλώρης» η αυριανή έναρξη των Λογοτεχνικών Αφιερωμάτων

Με τη μουσικοθεατρική παράσταση που αναφέρεται στα «Λόγια της πλώρης» του Ανδρέα Καρκαβίτσα, όπου έρχεται στο προσκήνιο η ζωή των ναυτικών, ξεκινά αύριο Τετάρτη (9.30 μ.μ.) με ελεύθερη είσοδο στο χώρο της Ιχθυόσκαλας η «διαδρομή» της ενότητας των «Λογοτεχνικών Αφιερωμάτων» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Στην παράσταση θα παρουσιαστούν τρία διηγήματα: «Το βασιλόπουλο», «Η γοργόνα» και «Τα τελώνια», από «Τα λόγια της πλώρης» που πρωτο-δημοσιεύτηκαν το 1889 και αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα διηγήματα του συγγραφέα.

Η αφήγηση των διηγημάτων συμπορεύεται με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Μέσα από τη δεξιοτεχνική διαπλοκή και την καλλιτεχνική «συνοδοιπορία» λόγου και μέλους, αποτυπώνονται οι καημοί και οι προσδοκίες του λαού, που είναι συνυφασμένες με την αριστοτεχνική εικονοπλασία των διηγημάτων του Καρκαβίτσα.

Συντελεστές
  • Σκηνοθετική επιμέλεια - αφήγηση: Διονύσης Βούλτσος.
  • Τραγούδι: Δώρα Πετρίδη.
  • Παίζουν μουσική: Γιώργος Παπαγεωργίου (λαούτο), Χρήστος Τσαντούλης (πιάνο), Ελευθερία Δαουλτζή (κανονάκι), Νικολία Κούκιου (κρουστά).
  • Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο TIMBRES (υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Δώρας Πετρίδη), αποτελούμενο από τις: Μαρίνα Αγγελοπούλου, Αφροδίτη Αθανασοπούλου, Ιωάννα Αραμπατζή, Διονυσία Ασπρογέρακα, Κατερίνα Γαλανοπούλου, Ιωάννα Γκέλλη, Εφη Γκώτση, Λυδία Δημητρακοπούλου, Σταυρούλα Κορδέλλα, Ευτυχία-Μαρία Κοντογεωργοπούλου, Χρυσή Καραπαναγιώτη, Ευαγγελία Λιώλη, Χρυσαφένια Μπατσαούρα, Χριστίνα Παπανικόλα, Μαριάνη Παπανικολάου, Ιώαννα Σεμιτέκολο, Παρασκευή Σπηλιωτοπούλου, Φλωρεντία Τασιάνη, Ηλία Τόλια, Μαρία Φωτίου και Γωγώ Χρυσανθοπούλου.
  • Φώτα: Νίκος Σωτηρόπουλος.
  • Ηχος: Σάκης Μπάστας.
  • Επιμέλεια σκηνής: Νίκος Βγενόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ