Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Α/Γ
Συνέχισαν στη ρότα των επιτυχιών τα ελληνικά κουπιά
  • Την κατάκτηση 4 μεταλλίων πανηγύρισε η Εθνική ομάδα
  • Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ για τις νέες επιτυχίες

Σε μια ακόμη επιτυχία βάθρου έφθασε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Στέφανος Ντούσκος
Σε μια ακόμη επιτυχία βάθρου έφθασε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Στέφανος Ντούσκος
Για μια ακόμη φορά οι αθλητές της ελληνικής κωπηλασίας ανέβηκαν στο βάθρο. Αυτήν τη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπεντ της Σλοβενίας. Η ελληνική αποστολή κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση 4 μεταλλίων: Τριών ασημένιων και ενός χάλκινου. Ενδεικτικό της αξιόλογης προσπάθειας είναι το γεγονός ότι στο βάθρο κατάφεραν να ανέβουν 4 εκ των 6 πληρωμάτων της αποστολής.

Αναλυτικά, στο μονό σκιφ ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο τερματίζοντας δεύτερος στον τελικό με χρόνο 6.47.87, αφήνοντας τρίτο τον παγκόσμιο πρωταθλητή Ολιβερ Ζίντλερ (6.48.14), ενώ πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ολλανδός Φαν Λιροπ (6.46.91).

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα της ασημένια πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με χρόνο 7.35.14. Πρώτη ήταν η Ρουμάνα Ιονέλα Κόσμιουκ (7.32.42) και τρίτη η Τσέχα Κριστίνα Νεουχόρτοβα (7.40.29).

Το τρίτο ασημένιο μετάλλιο ήρθε από το δίδυμο των Ζωής Φίτσιου - Μιλένας Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, με χρόνο 6.54.78. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία βάθρου στο συγκεκριμένο αγώνισμα στη διοργάνωση μετά το 2012. Το χρυσό κατέκτησε η Βρετανία με 6.52.32 και το χάλκινο η Γαλλία με 6.55.30.

Σε διάκριση βάθρου έφθασε και το δίδυμο των Πέτρου Γκαϊδατζή - Αντώνη Παπακωνσταντίνου στο διπλό σκιφ που μετά από μια κούρσα με έντονο συναγωνισμό κατέκτησαν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας σε 6.15.99, ενώ το χρυσό πήρε η Ελβετία με 6.13.81 και το ασημένιο η Ιταλία με 6.15.06.

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ για τις επιτυχίες

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ δίνει «πολλά συγχαρητήρια στους Ελληνες αθλητές Ζωή Φίτσιου, Μιλένα Κοντού, Πέτρο Γκαϊδατζή, Αντώνη Παπακωνσταντίνου, Ευαγγελία Αναστασιάδου και Στέφανο Ντούσκο για τις διακρίσεις που πέτυχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Συγχαρητήρια, επίσης, στους προπονητές και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για την προετοιμασία της ομάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ