Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη ΜΕΘ παραμένει εθελόντρια ερπετολόγος την οποία δάγκωσε οχιά σε σχολείο

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της εθελόντριας ερπετολόγου η οποία τσιμπήθηκε από οχιά στο 30ό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, εξακολουθεί όμως να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».

Η 43χρονη εθελόντρια ερπετολόγος κλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να εγκλωβίσει μια οχιά που εντοπίστηκε μέσα στο κτίριο του σχολικού συγκροτήματος στην οδό Μαζαράκη 1, όπου στεγάζονται το 30ό Γυμνάσιο, το 64ο Δημοτικό, το 95ο Νηπιαγωγείο, το 4ο Ειδικό Δημοτικό και το 10ο Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Οπως έγινε γνωστό, το φίδι έγινε αντιληπτό από τον καθαριστή του σχολείου, ο οποίος κατάφερε να το βγάλει με μία σκούπα έξω από το κτίριο, στον αύλειο χώρο, και κάλεσε την Πυροσβεστική, η οποία τον παρέπεμψε στην Ερπετολογική Εταιρεία (ΜΚΟ). Οταν έφτασε το συνεργείο, η εθελόντρια ερπετολόγος στην προσπάθειά της να απομακρύνει την οχιά δέχτηκε δήγμα του φιδιού, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να καταρρεύσει και να μεταφερθεί διασωληνωμένη στο νοσοκομείο.

Το σχολείο όπου συνέβη το περιστατικό παρέμεινε κλειστό χθες, προκειμένου να γίνουν εργασίες καθαρισμού.

Σημειωτέον, δίπλα στο σχολικό συγκρότημα υπάρχει άδειο οικόπεδο σε χέρσα κατάσταση, με πυκνή βλάστηση, για το οποίο δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «μετά το τραγικό περιστατικό, ο δήμος θυμήθηκε ότι πρέπει να κόψει τα χόρτα περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος και να γίνει απολύμανση με τα απαραίτητα απωθητικά φιδιών», ενώ επισημαίνει ότι και αυτό το περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη «για μόνιμο ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό στα σχολεία, που μπορεί άμεσα να συμβάλει σε έκτακτες περιπτώσεις και όχι μόνο».

Παράλληλα η Α' ΕΛΜΕ καυτηριάζει την καλλιέργεια της «απαράδεκτης λογικής της "ατομικής ευθύνης"», επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο προσπερνάται «με αβάσταχτη ελαφρότητα η ουσία, που είναι η παντελής απουσία κρατικού φορέα για παρόμοια περιστατικά και τι θα γινόταν αν συνέβαινε κάτι σε κάποιο παιδί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ