Τετάρτη 31 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Διπλή κινητοποίηση σήμερα ενάντια σε πλειστηριασμούς

Στις 12 μ. στη «Cepal» και στις 2 μ.μ. στην «doValue»

Σε διαδοχικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των εταιρειών «Cepal» και «doValue», δύο από τα funds που διαχειρίζονται «κόκκινα» δάνεια, προχωρά σήμερα Τετάρτη το ΠΑΜΕ, δίνοντας συνέχεια στις παρεμβάσεις για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Καλεί σωματεία και φορείς της Αττικής στις 12 μ. στη «Cepal», στη λεωφόρο Συγγρού (με ραντεβού στις 11.30 π.μ. στον σταθμό «Συγγρού Φιξ», πεζόδρομος Κουκακίου), και στη συνέχεια στις 2 μ.μ. στην «doValue», στην Καλλιθέα (με ραντεβού στον σταθμό του ΗΣΑΠ).

«Στη χιονοστιβάδα πλειστηριασμών που έρχεται απαντάμε: Κανένας μόνος - Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», διαμηνύει η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς.«Ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας συνεχίζεται και θα γιγαντωθεί. Οι πρωτοπόροι συνδικαλιστές, ο κάθε άνθρωπος που δεν ανέχεται την αδικία και τη βαρβαρότητα, να εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στους βιοπαλαιστές, εργάτες και επαγγελματίες που γίνονται λεία στις ορέξεις των αρπακτικών, να δημιουργηθεί ένα τείχος αποτροπής υφαρπαγής του δικαιώματος στην κατοικία. Το κάθε σωματείο, η κάθε γειτονιά να γίνουν κάστρα του αγώνα», αναφέρει η Επιτροπή στο κάλεσμά της.

Ιδιαίτερα απευθύνεται στους οφειλέτες που έχουν «κόκκινα» δάνεια ή αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή των οφειλόμενων και τους καλεί να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων, να έρθουν σε επικοινωνία με την Επιτροπή και τους εκπροσώπους της. «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, μόνο ο συλλογικός αγώνας μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ.

Διεκδικεί: Αναστολή όλων των πλειστηριασμών. Καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κούρεμα χρεών, διαγραφή τόκων και πανωτοκίων. Ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές, να σταματήσουν οι εκβιασμοί στους οφειλέτες. Ρυθμίσεις ρεαλιστικές και βιώσιμες, με βάση τα σημερινά εισοδήματα των οφειλετών. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Κάλεσμα από την ΟΒΣΑ

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). «Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα αναλάβει τον κυβερνητικό θώκο, οι πλειστηριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων σπιτιών είναι προαπαιτούμενο για να "εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα", να λάβουμε την "πολυπόθητη" επενδυτική βαθμίδα και να αρχίσουν να ρέουν τα δισεκατομμύρια προς τους μονοπωλιακούς ομίλους από το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της. «Οπως έδειξε η ίδια η εμπειρία μας τους τελευταίους μήνες, μόνο η οργανωμένη και μαζική παρέμβαση των σωματείων, των συνδικαλιστών, μπορεί να αποτρέψει τους πλειστηριασμούς», τονίζει η ΟΒΣΑ και καλεί στη σημερινή κινητοποίηση.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις καλούν επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ