Τετάρτη 31 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΕΛΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους!

Τα απαράδεκτα περιστατικά τραμπούκικων συμπεριφορών, ακόμα και ξυλοδαρμού μέσα στον χώρο εργασίας, στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη από εργοδηγό, καταγγέλλει το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» ΕΛΠΕ και καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή, αλλά και το ΔΣ του ΠΣΕΕΠ να συνεδριάσει έκτακτα ώστε να παρθούν μέτρα.

Θυμίζουμε ότι, όπως έχει ήδη καταγγείλει, «ένας συγκεκριμένος εργοδηγός με σύστημα και κατ' επανάληψη ασκεί βία εδώ και χρόνια στους εργαζόμενους με φωνές, ουρλιαχτά, απειλές και βρισιές. Μάλιστα, σε έναν εργαζόμενο από το εργολαβικό προσωπικό ασκεί και σωματική βία εδώ και δυο χρόνια, με συνεχείς χειροδικίες, τραβώντας τον από τα ρούχα, με σπρωξίματα και μπουνιές, φτάνοντας στο σημείο με ένα από τα χτυπήματά του να τον ματώσει στο μέτωπο. Τα παραπάνω έχουν γίνει γνωστά σε στελέχη της εταιρείας επανειλημμένα, αλλά κανένα μέτρο δεν πάρθηκε μέχρι στιγμής».

Τη Δευτέρα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση στη διεύθυνση των ΕΛΠΕ στις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, για να σταματήσει εδώ και τώρα η εργασιακή βία. Παράλληλα πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στους εργαζόμενους.

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» ΕΛΠΕ με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «είναι αδιανόητο να ξεκινάς να πας στη δουλειά έχοντας τον φόβο ότι κάποιος θα απλώσει χέρι πάνω σου, να γίνεται κουρέλι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια μπροστά στα κέρδη, μπροστά στην προσωπική ανέλιξη του κάθε στελέχους της εταιρείας. Η κτηνώδης στάση του εργοδηγού να χειροδικήσει σε συνάδελφό μας δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο από τη στιγμή που για τον συγκεκριμένο εργοδηγό δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό».

Καλεί την εταιρεία «να μαζέψει τα σκυλιά της», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τέτοιες κτηνώδεις συμπεριφορές και δεν θα τις ανεχτούμε».

Μάλιστα, αναδεικνύει πως είναι «κοροϊδία και υποκρισία στον εσωτερικό κανονισμό εργασίας να καταδικάζει τα φαινόμενα άσκησης βίας (άρθρο 23) και στην πραγματική ζωή η εταιρεία να σφυρίζει αδιάφορα. Είναι ξεκάθαρο ότι η ευαισθησία της εργοδοσίας αρχίζει και τελειώνει εκεί που υπηρετούνται και διασφαλίζονται τα κέρδη της».

Καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν έμπρακτα τέτοιες παράνομες συμπεριφορές από κάθε λογής ανθρώπους της εργοδοσίας, που τρομοκρατούν για να κάνουν τη δουλειά τους και να τις σταματήσουν με συλλογικότητα, αλληλεγγύη και συναδελφικότητα. «Να μας βρουν όλους απέναντι. Να μην αφήσουμε κανέναν να μας πατάει την αξιοπρέπεια. Καμία ανοχή σε φαινόμενα βίας απέναντι σε εργαζόμενους. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτεταμένη διαρροή στα ΕΛΠΕ καταγγέλλουν εργαζόμενοι (2023-12-23 00:00:00.0)
Συνεχίστηκε χτες η απεργία στα εργοτάξια του Μετρό (2023-12-21 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη στοχοποίηση πρωτοπόρου συνδικαλιστή στα ΕΛΠΕ (2019-09-20 00:00:00.0)
Δουλειά μέχρι τελικής πτώσης (2013-06-26 00:00:00.0)
Δύο τραυματισμοί εργατών σε μια μέρα (2013-06-22 00:00:00.0)
Αντίσταση στην «κουλτούρα της κλειδαρότρυπας» (2001-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ