Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Δύο τραυματισμοί εργατών σε μια μέρα

Σειρά «ατυχημάτων» τον τελευταίο χρόνο καταγγέλλει το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

Δύο τραυματισμούς εργαζομένων μέσα στην ίδια μέρα (19/6/2013) στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ελευσίνας των Ελληνικών Πετρελαίων καταγγέλλει το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Το ένα έγινε στη μονάδα 32 όταν μετά από προσπάθεια απόφραξης αποστραγγιστικού σε βάνα πίεσης έφυγε με πίεση πίσσα (340 βαθμών) στο πρόσωπο και στο χέρι συναδέλφου ο οποίος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ στη μονάδα εγκαυμάτων. Το άλλο έγινε στη διακίνηση την ώρα που συνάδελφος πήγε να πάρει δείγματα από δεξαμενή. Τα ατυχήματα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ατυχημάτων τον τελευταίο χρόνο στα ΕΛΠΕ (παρά την αντίθετη εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει η εταιρεία προς τα έξω)».

«Αυτή η εγκληματική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων - υπογραμμίζει η παράταξη- επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι μόνα θύματα έχει τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ και γενικότερα στον κλάδο της Ενέργειας. Και συγκεκριμένα:

  • Υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.
  • Το εξοντωτικό ωράριο των εργαζομένων είναι σύνηθες φαινόμενο. Τα 12ωρα και η υποχρεωτική εργασία τις μέρες των ρεπό, δημιουργούν κούραση και κινδύνους ατυχημάτων ακόμα και στους πιο έμπειρους συναδέλφους.
  • Χαλαρώνει όλο και περισσότερο η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και μεγαλώνει η έλλειψη στοιχειωδών υλικών και εργαλείων.
  • Εντείνεται η εργολαβοποίηση με στόχο την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα από εργαζόμενους "φθηνούς", χωρίς δικαιώματα.

Το σωματείο έχει μεγάλες ευθύνες διότι γνώριζε εδώ και μήνες τις ελλείψεις σε προσωπικό (οργανογράμματα), τα ατελείωτα 12ωρα και φυσικά τον ατέλειωτο κατάλογο εργατικών ατυχημάτων που έχουν συμβεί από την αρχή της λειτουργίας των νέων μονάδων».

Το Αγωνιστικό Μέτωπο απαιτεί να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, άμεση πρόσληψη προσωπικού που θα καλύψει τα κενά σε οργανικές θέσεις και μονιμοποίηση των εργαζομένων σε εργολάβους που καλύπτουν πάγιες και οργανικές θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ