Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Γενικεύεται η εργοδοτική επίθεση

Συνέντευξη Τύπου του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» για την κατάσταση στις επιχειρήσεις της περιοχής

Από τις κινητοποιήσεις για τη «Χαλυβουργία» στο Βόλο
Από τις κινητοποιήσεις για τη «Χαλυβουργία» στο Βόλο
Στη σφοδρή, αντεργατική επίθεση που δέχονται οι μεταλλεργάτες της περιοχής από τους εργοδότες, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, καταπάτηση εργατικών - εργασιακών δικαιωμάτων, εκφοβισμούς και τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς κ.α., αναφέρθηκαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», σε συνέντευξη Τύπου, στο Βόλο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ενιαία αντίσταση και αγωνιστική συσπείρωση δυνάμεων του χώρου, για την απόκρουση αυτής της επίθεσης.

Στην κατάσταση που διαμορφώνεται και επικρατεί στις επιχειρήσεις της περιοχής, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Κώστας Στεργίου, κάνοντας λόγο για «κύμα» ατομικών συμβάσεων, καθώς - όπως είπε - η κυβέρνηση βοηθά στην εγκαθίδρυση του φόβου και της μοιρολατρίας στους εργαζόμενους. Και στάθηκε σε ορισμένα παραδείγματα, όπως:

* Στη ΣΟΒΕΛ, η εργοδοσία, από τον περασμένο Μάρτη, επέβαλε διαθεσιμότητες και, στη συνέχεια, από τις 11 Ιούνη ατομικές συμβάσεις με μείωση 15%.

* Στον «Κιολεΐδη», τις τελευταίες μέρες, έγινε μια ακόμα απόλυση, που αφορά συνδικαλιστή κι, αμέσως μετά , οι εργαζόμενοι, οποίοι είναι απλήρωτοι για δεδουλευμένα 5-6 μηνών, ενημερώθηκαν από τη εργοδοσία ότι θα τους επιβληθούν ατομικές συμβάσεις. «Από το Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι 28 Μαΐου 2013» - είπε ο Κ. Στεργίου - «απολύθηκαν από τον «Κιολεΐδη» 24 εργαζόμενοι και με το συνδικαλιστή 25. Εχουν βάλει στόχο να τσακίσουν τα μεροκάματα και να καταργήσουν τις κλαδικές συμβάσεις». Στο σημείο αυτό παρενέβη ο απολυμένος συνδικαλιστής, που είναι μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου, υπογραμμίζοντας ότι η απόλυσή του έχει στόχο να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβίζοντας τους εργαζόμενους.

* Στη «Χαλυβουργία» του Μάνεση συνεχίζεται η εκ περιτροπής εργασία και υπάρχουν πληροφορίες για εκ νέου μείωση των ημερομισθίων έως 30%.

* Στον «Στεφάνου» συνεχίζεται η εκ περιτροπής εργασία.

* Στον «Γαλανό» καταγράφονται οφειλές τριών μηνών στους εργαζομένους.

* Στον «Λεμονιά», το τμήμα παραγωγής είναι κλειδωμένο και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται κάθε Παρασκευή στο εργοστάσιο αναγκάζονται να κάθονται στα εστιατόρια χωρίς να μπορούν να δουλέψουν.

  • Η διοίκηση της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων Τύπου - Χάρτου & Γραφικών Τεχνών, καταγγέλλει τη διεύθυνση της βιομηχανίας «Κιολεΐδης» για την καταχρηστική απόλυση του συνδικαλιστή Μιχάλη Στάθη, μέλους της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ