Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τη στοχοποίηση πρωτοπόρου συνδικαλιστή στα ΕΛΠΕ

Την προσπάθεια στοχοποίησης από στελέχη της διοίκησης των ΕΛΠΕ του πρωτοπόρου αγωνιστή και εκλεγμένου συνδικαλιστή στη διοίκηση του σωματείου της επιχείρησης και στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δυτικής Αττικής, Σταύρου Χρηστίδη, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

«Δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι η στοχοποίηση ενός πρωτοπόρου αγωνιστή γίνεται την περίοδο όπου η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο που επιδιώκει να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο και να φέρει τη συνδικαλιστική δράση στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων, ταυτόχρονα με την προσπάθεια που γίνεται να επιβληθεί εργασιακός μεσαίωνας. Την περίοδο που προωθείται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Η φίμωση και ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, η τρομοκρατία πρωτοπόρων αγωνιστών εργατών δεν πρόκειται να περάσουν», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί «όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Χρηστίδης είχε κληθεί σε έγγραφη απολογία με αστείες δικαιολογίες και χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος. Η κλήση σε απολογία είχε στηριχτεί σε ψευδή αναφορά εργοδηγού στο τμήμα που εργάζεται ο συνδικαλιστής, ότι δεν δούλευε σε μια συγκεκριμένη ώρα και ότι «μίλησε απρεπώς». Να σημειωθεί, τέλος, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης του συγκεκριμένου συνδικαλιστή, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα εξώδικα που έχει στείλει το πρωτοβάθμιο σωματείο στην εργοδοσία γι' αυτόν το λόγο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ