Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που συνεργάζονταν με δουλεμπόρους

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ισαακίου Διδυμότειχου στην υπόθεση της διευκόλυνσης εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών στη χώρα.

Στοιχεία της δικογραφίας που αποκαλύφθηκαν περιγράφουν τη δράση του κυκλώματος, στο οποίο επικεφαλής ήταν ένας 54χρονος αρχιφύλακας, ο οποίος έδινες οδηγίες στους άλλους τέσσερις, αφού προηγουμένως έκανε τις συνεννοήσεις με συνεργούς του στην Τουρκία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι διερευνάται η εμπλοκή και άλλων συνοριακών φυλάκων, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται ότι θα ακολουθήσουν οι συλλήψεις νέων προσώπων, για τα οποία το Εσωτερικών Υποθέσεων θα έχει «δέσει» κατηγορίες συμμετοχής τους στο κύκλωμα.

Οπως επίσης έγινε γνωστό, το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση μετά από ανώνυμη καταγγελία, που ανέφερε ύποπτη δράση των συλληφθέντων, ενώ, στη συνέχεια, ακολούθησαν κι άλλες ανάλογες καταγγελίες, ανώνυμες επίσης, που αναφέρονταν στη δράση της ομάδας των πέντε συνοριακών φυλάκων.

Ακόμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τρεις από τους πέντε συλληφθέντες είχαν αποσπαστεί το 2018 στην ΕΥΠ, όπου υπηρέτησαν για περίπου έναν χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ