Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για σοβαρά λαϊκά προβλήματα

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

«Επειδή ο δήμαρχος χαιρετίζει τα εκατομμύρια τουρίστες που θα έρθουν στην Αθήνα, αναρωτιόμαστε εάν θα αφήσουν κάτι και στον δήμο της Αθήνας; `Η μήπως τελικά πληρώνουν μόνο οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες, οι κάτοικοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της Αθήνας; Εχετε μετατρέψει την Αθήνα σε ένα πάρκο ξενοδοχείων. Θα πληρώσουν κάτι οι ξενοδόχοι και το AirBnB; Θα πληρώσει το κράτος απέναντι στην επιβάρυνση αυτής της πόλης; Είναι ένα ζητούμενο το οποίο δεν έχετε διεκδικήσει απέναντι στην απερχόμενη κυβέρνηση, που όπως φαίνεται θα είναι και εκ νέου κυβέρνηση αυτής της χώρας.

Δεύτερον, έχουμε 32 εργαζόμενους με κοινωφελές πρόγραμμα οι οποίοι πάνε σε δικαστήριο στις 30 Μαΐου για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, ότι καλύπτουν ανάγκες του δήμου οι οποίες θα μείνουν ακάλυπτες αν φύγουν. Ζητάμε ο δήμος να τους στηρίξει στο Δικαστήριο. Κι επειδή πλέον από το 2024 μπαίνουμε στη λογική των ματωμένων πλεονασμάτων, δεν θα έχουμε νέο κοινωφελές πρόγραμμα από το 2024. Είναι ζητούμενο προς διεκδίκηση το πώς θα καλυφθούν τα κενά σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Τρίτoν, δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά στην κατάσταση των σχολείων για τα οποία γίνεται ήδη μια καταγραφή από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Θα πρέπει το καλοκαίρι να γίνουν συγκεκριμένες εργασίες. Θα θέλαμε να αναφερθούμε στο πρόβλημα που υπάρχει στο 27ο και 30ό Δημοτικό Σχολείο στο 6ο Διαμέρισμα. Και οι γονείς αλλά και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει εντοπίσει συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο έχει κοινοποιηθεί στον δήμο από τις 24 Νοεμβρίου 2022. Από τότε σχεδόν στον Ιούνιο του 2023 χωρίς καμία αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Τα προβλήματα αυτά οδηγούν σε ατυχήματα που, όπως ισχυρίζονται οι γονείς, γίνονται καθημερινά στον προαύλιο χώρο των σχολείων. Εδώ χρειάζεται απάντηση, όχι με λόγια, αλλά με συγκεκριμένα έργα που πρέπει να γίνουν άμεσα, ακόμα και με αυτεπιστασία, με ό,τι δυναμικό έχει απομείνει στον δήμο.

Τέταρτον, είχαμε ζητήσει την αναλυτική εικόνα σχετικά με τις 18 σιδηροδρομικές διαβάσεις και για τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν. Δεν είναι μακριά τα Τέμπη, αλλά ούτε και τα τελευταία δυστυχήματα που είχαμε στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις του δήμου της Αθήνας.

Πέμπτο θέμα, μηχανικοί της παράταξής μας έκαναν αυτοψία σε κάθε διάβαση. Δεν αμφισβητούνται αυτά που καταγράφουν. Η μοναδική διάβαση πεζών που έχει φωτισμό οριζόντιων και κατακόρυφων ταμπελών είναι στη Ρόδου, η οποία διασχίζει το εργοτάξιο της υπογειοποίησης. Σε καμία διάβαση πεζών δεν υπάρχει φωτεινή και ηχητική σήμανση για την προειδοποίηση των πεζών για τη διέλευση τρένου. Από τις 18 διαβάσεις οι 3 είναι κλειστές και δεν λειτουργούν (Πλαταιών, Καβάλας, Αχιλλέως). Πώς νομίζετε ότι περνάει ο κόσμος; Με τα πόδια, εκτός διαβάσεως, με τους κινδύνους που αυτό έχει... Αυτά τα κενά και οι καθυστερήσεις πρέπει να γίνουν αντικείμενο πίεσης προς τον ΟΣΕ. Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει από χτες, δεν έχουν γίνει και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο δήμος.

Εκτον, έχει γίνει πλέον ανέκδοτο το θέμα με την κατάληψη ιδιώτη στους λαχανόκηπους της Ακαδημίας Πλάτωνος, στους οποίους ο αντιδήμαρχος μας διαβεβαίωνε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι πλέον έχει "μπει" ο δήμος. Ελεγαν ψέματα. Εχουμε Δευτέρα 29 Μαΐου και οι καλλιέργειες του ιδιώτη συνεχίζουν, γίνονται και εργασίες με τρακτέρ. Αυτή είναι η κατάσταση, υπάρχουν και φωτογραφίες. Την ίδια στιγμή, για το έργο που θέλει η δημοτική αρχή να κάνει στον λόφο του Στρέφη, υπάρχει αστυνομοκρατία για να προχωρήσει η εταιρεία. Πότε θα αποδοθεί η καταπατημένη έκταση στον δήμο και πότε θα αρχίσουν τα έργα για τη διαμόρφωση αυτών των δύο οικοδομικών τετραγώνων και τη διάνοιξη των αντίστοιχων δρόμων ανάμεσα στα τρία οικοδομικά τετράγωνα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται σχολείο χωρίς διέξοδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ