Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ιστορία και κόμικς»

Αύριο η εκδήλωση στην έκθεση που διοργανώνει το ΕΕΤΕ στο πρώην δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Συνεχίζεται στο πρώην δημόσιο Καπνεργοστάσιο (Λένορμαν 218, Αθήνα) η μεγάλη έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με τίτλο «1922-2022 Εξοδος - Διέξοδος».

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και συμμετέχουν 372 καλλιτέχνες, με έργα από όλα τα είδη των εικαστικών τεχνών, ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, εγκαταστάσεις, βίντεο, performance.

Στο επίκεντρο των έργων βρίσκεται ο άνθρωπος, η καταγραφή των σκληρών βιωμάτων των προσφύγων, η καταγγελία της απανθρωπιάς του πολέμου και της καταστροφής. Η έκθεση επιχειρεί να προβληματίσει, συνομιλεί ζωντανά με το κοινό, αναδεικνύει πώς, μέσα από την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα των λαών, ανθίζει η ελπίδα...

Παράλληλα το ΕΕΤΕ διοργανώνει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Μια από αυτές είναι η εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ιστορία και κόμικς», που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα. Θα μιλήσουν οι κομίστες Θανάσης Καραμπάλιος και Θανάσης Πέτρου και θα συντονίσει ο γελοιογράφος Πάνος Ζάχαρης.

Σημειώνεται πως η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και χρειάζεται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Ωρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 11.00-20.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ