Πέμπτη 8 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΪΑΜΙ.-- Οι αρχές στη Φλόριντα των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι οργάνωσαν τη μεταφορά δύο ομάδων μεταναστών, αεροπορικώς, από το Τέξας στην Καλιφόρνια, την περασμένη βδομάδα και τη Δευτέρα 5/6. Η εταιρεία στην οποία ανατέθηκε να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς, τους εμπιστεύτηκε στη «φιλανθρωπική» οργάνωση «Catholic Charities», διευκρίνισαν αξιωματούχοι της Φλόριντα, συνοδεύοντας την ανακοίνωση με βίντεο στο οποίο διακρίνονται μετανάστες χαμογελαστοί, με έγγραφα και στυλό στα χέρια, να διαβεβαιώνουν ότι έτυχαν καλής μεταχείρισης. Στην πραγματικότητα, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί κυβερνήτες κάνουν τους μετανάστες «μπαλάκι» από Πολιτεία σε Πολιτεία, στήνοντας ένα αντιμεταναστευτικό προεκλογικό σόου πάνω στις πλάτες τους.

ΝΙΟΥ ΧΑΜΣΑΪΡ.-- Ο 60χρονος Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προσεχείς προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, σε συγκέντρωση στο Νιου Χάμσαϊρ, αφού κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή. Ηδη υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων είναι, εκτός από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (επί προεδρίας Τραμπ) Μάικ Πενς.

ΡΙΤΣΜΟΝΤ.-- Ενας 19χρονος συνελήφθη ως δράστης της φονικής επίθεσης στο πάρκο Μονρό του Ρίτσμοντ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο 18χρονων και τον τραυματισμό άλλων 5 ατόμων, επίσης νεαρής ηλικίας, σε τελετή αποφοίτησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ