Παρασκευή 9 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2023
Στην τελική ευθεία μπαίνει η Εθνική

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωμπάσκετ 2023, που θα διεξαχθεί σε Τελ Αβίβ και Λουμπλιάνα από 15 μέχρι 25 Ιούνη. Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον 1ο όμιλο, στο Τελ Αβίβ, με αντιπάλους την Ισπανία, το Μαυροβούνιο και τη Λετονία. Στην ίδια πόλη θα γίνουν και οι αγώνες του 2ου ομίλου, όπου μετέχουν το Βέλγιο, η Ιταλία, η Τσεχία και το Ισραήλ. Ο 3ος (Γαλλία, Σλοβενία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία) και ο 4ος όμιλος (Σερβία, Τουρκία, Σλοβακία, Ουγγαρία) θα πραγματοποιηθούν στη Λουμπλιάνα. Στην επόμενη φάση προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, ενώ οι τρίτες και οι τέταρτες θα διασταυρωθούν χιαστί διεκδικώντας τα άλλα οκτώ εισιτήρια για τη φάση των «16».

Μετά την πρόσφατη συμμετοχή της Εθνικής στο διεθνές φιλικό τουρνουά «Β. Μπεσκάκη», ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Πρέκας «έκοψε» τις αθλήτριες Ιλιάννα Καρακασίδου και Εύα Κουμαντσιώτου, βαδίζοντας στην τελική φάση της προετοιμασίας με 13 παίκτριες. Από αυτές, στο φινάλε της προετοιμασίας αναμένεται να «κοπεί» άλλη μία προκειμένου να καταρτιστεί η τελική 12αδα που θα ταξιδέψει στο Ισραήλ.

Οι 13 παίκτριες που απαρτίζουν τώρα την αποστολή της Εθνικής είναι οι εξής: Γκαρντ: Αννα - Νίκη Σταμολάμπρου, Διονυσία Αλεξανδρή, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Ελενα Τσινέκε, Ρένια Καρλάφτη, Εβίνα Σταμάτη. Φόργουορντ: Αρτεμις Σπανού, Κατερίνα Σωτηρίου, Ελεάννα Χριστινάκη, Ελενα Μποσγανά, Ιωάννα Διέλα. Σέντερ: Μαριέλλα Φασούλα, Αντιγόνη Χαιριστανίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ