Παρασκευή 9 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE - 2oς ΤΕΛΙΚΟΣ
Κρατήθηκε ζωντανός ο Παναθηναϊκός

Eurokinissi Sports

Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου της Basket League έμεινε ο Παναθηναϊκός, μετά την πολύτιμη νίκη του με 67-65 επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών. Ισοφάρισε έτσι σε 1-1 τις νίκες και πλέον οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν στο ΣΕΦ στον τρίτο αγώνα. Παράλληλα οι «πράσινοι» έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί με τις 14 συνεχόμενες ήττες που μετρούσαν απέναντι στον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Euroleague, Σούπερ Καπ), ανεβαίνοντας και ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, που πάλεψε για τη νίκη, κλήθηκε να αντιμετωπίσει και σημαντικές απουσίες, καθώς εκτός του απόντος λόγω ίωσης Σλούκα έχασε κατά τη διάρκεια του αγώνα και τους Γουόκαπ, που αποβλήθηκε (3 τεχνικές ποινές), και Βεζένκοφ, που τραυματίστηκε.

Σε ένα ματς όπου κυριάρχησαν η ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, το παιχνίδι επαφών και οι κλειστές άμυνες, οι δύο αντίπαλοι πάλεψαν εξίσου για τη νίκη μέχρι το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός με μπροστάρη τον Λι ξεκίνησε πιο δυναμικά και προηγήθηκε 25-13 στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να ανακάμπτει στο δεύτερο δεκάλεπτο και χάρη σε ένα επιμέρους 22-8 να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενος 33-35.

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε η επανάληψη, αφού οι δύο ομάδες, κλείνοντας τις άμυνές τους, δεν επέτρεψαν τα εύκολα καλάθια. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με τον Παπανικολάου, ωστόσο ο Παναθηναϊκός απάντησε με τα μακρινά σουτ, κυρίως με καθοριστικό τρίποντο του Πονίτκα στα 17'', και μια σπουδαία άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα, που έκρινε το παιχνίδι.

Παναθηναϊκός: Λι 12, Πονίτκα 12, Γκριγκόνις 8, Μαντζούκας 7, Γκουντάιτις 8, Π. Καλαϊτζάκης 6, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης, Γουίλιαμς 4, Αγραβάνης 4.

Ολυμπιακός: Γουόκαπ 14, Λαρεντζάκης 3, Φαλ 11, Βεζένκοφ 6, Παπανικολάου 15, Λούντζης, Μπολομπόι 6, Πίτερς 7, ΜακΚίσικ 3.

  • Με ποινή κεκλεισμένων των θυρών για μία αγωνιστική τιμωρήθηκε από την αρμόδια επιτροπή του ΕΣΑΚΕ ο Ολυμπιακός, για τα όσα συνέβησαν στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να ασκήσουν έφεση κατά της ποινής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ