Παρασκευή 9 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Εντονη ανησυχία και μικροζημιές από τα 4,8 Ρίχτερ

Εντονη ανησυχία και μικροζημιές σε σπίτια και κτίρια έχει προκαλέσει η ισχυρή σεισμική μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που εκδηλώθηκε χτες στις 3.33 μ.μ., με επίκεντρο την περιοχή της Αταλάντης στη Φθιώτιδα και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ρωγμές και πτώση σοβάδων, κυρίως σε παλιά σπίτια και κτίρια, εντοπίζονται στα χωριά Καλαπόδι και Εξαρχος που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το επίκεντρο του σεισμού. Μάλιστα, στα δύο αυτά χωριά, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή τα δημοτικά σχολεία.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη σχεδόν την κεντρική Ελλάδα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους της Λοκρίδας, καθώς πρόκειται για μια περιοχή όπου βρίσκεται το σεισμογόνο ρήγμα της Αταλάντης. Ωστόσο, σεισμολόγοι με δηλώσεις τους εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης, που στο παρελθόν έχει δώσει αρκετά υψηλούς σεισμούς, αν και, όπως επισημαίνουν αρκετοί από αυτούς, είναι νωρίς ακόμη να γίνει ακριβής εκτίμηση για το ποιο ρήγμα προκάλεσε τη σεισμική δόνηση.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί ενημερώθηκε από τη δημοτική αρχή ο Θωμάς Καρατράντος, δημοτικός σύμβουλος Λοκρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» τόνισε ότι η νέα σεισμική δόνηση αναδεικνύει «την επιτακτική ανάγκη προσεισμικού ελέγχου σε όλα τα δημοτικά και δημόσια κτίρια αλλά και τα σπίτια της περιοχής, κάτι που παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας δεν αποτελεί προτεραιότητα ούτε για τις κυβερνήσεις ούτε και για τις τοπικές αρχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ