Σάββατο 10 Ιούνη 2023 - Κυριακή 11 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
Διαψεύδουν οι ΗΠΑ συμφωνία με το Ιράν

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε την Παρασκευή πληροφορίες που μετέδωσε η ιστοσελίδα Middle East Eye (ΜΕΕ) σχετικά με την επίτευξη «προσωρινής» συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν μετά από έντονη φημολογία για τουλάχιστον τρεις συναντήσεις ανάμεσα στον Ιρανό πρέσβη στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί (που είχε συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις Τεχεράνης - Ριάντ στη Βαγδάτη) και τον ειδικό απεσταλμένο του Τζ. Μπάιντεν για το Ιράν, Ρόμπερτ Μάλεϊ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε τα περί συμφωνίας αλλά και τα περί συναντήσεων του Ρ. Μάλεϊ με τον Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, λέγοντας ότι «υπάρχουν άλλοι τρόποι να περάσουν μηνύματα προς το Ιράν», χωρίς να πει άλλες λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες του MEE ανέφεραν ότι το σχέδιο συμφωνίας των Μάλεϊ - Ιραβανί επρόκειτο να υποβληθεί για εξέταση και έγκριση στους ανωτέρους τους και ότι προβλέπει: α) Περιορισμό του εμπλουτισμού ουρανίου στο 60%. β) Συνέχιση συνεργασίας Ιράν - ΙΑΕΑ για τον έλεγχο του πυρηνικού του προγράμματος με αντάλλαγμα την πώληση 1 εκατ. βαρελιών ιρανικού πετρελαίου τη μέρα και ξεπάγωμα ιρανικών περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ