Σάββατο 10 Ιούνη 2023 - Κυριακή 11 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Το καλοκαιρινό 30ό τεύχος του «κόκκινου Αερόστατου» μόλις κυκλοφόρησε!

Με όμορφα αφιερώματα, πλούσια θεματολογία που ακουμπά όλα τα ενδιαφέροντα και άκρως καλοκαιρινή και εκδρομική διάθεση, κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του αγαπημένου περιοδικού για παιδιά, «κόκκινο Αερόστατο», που διατίθεται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα.

«Και τώρα ήρθε η ώρα για ξεκούραση, παιχνίδια και ξεφάντωμα! Δίνουμε ραντεβού με τους φίλους μας απ' όλη την Ελλάδα στην παιδική κατασκήνωση στο Νεστόριο και ξεκινάμε για ένα ακόμη πολύ όμορφο καλοκαίρι παρέα με το αγαπημένο μας περιοδικό...». Με αυτά τα λόγια δίνεται το έναυσμα για το πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Νεστόριο και στην οποία συμμετέχουν με δικό τους πρόγραμμα και οι μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου». Στις σελίδες υπάρχουν πληροφορίες για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που θα φιλοξενήσει την κατασκήνωση, χρήσιμες πληροφορίες για τη συμμετοχή, αναδρομή σε παλιότερες κατασκηνώσεις και φυσικά ειδική ενότητα για να γνωρίσουν τα παιδιά τον ηρωικό Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Σε μια ξεχωριστή πλευρά του ΔΣΕ, που συνδέεται και πιο συγκεκριμένα με τον τόπο που θα επισκεφτούν φέτος οι κατασκηνωτές, είναι αφιερωμένο και το διήγημα του περιοδικού. Το διήγημα «Εκεί που θριαμβεύει η ζωή» γράφτηκε ειδικά για το περιοδικό και αναφέρεται στο πώς ανακαλύφθηκε το μεγάλο Νοσοκομείο του ΔΣΕ στον Γράμμο και πώς πραγματοποιήθηκε η ανασκαφή και συντήρηση της νοσοκομειούπολης, η οποία θα είναι πλέον επισκέψιμη. «Οι αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού άφησαν ένα σπουδαίο μνημείο ανθρωπιάς, πολιτισμού, αλληλεγγύης, νοιαξίματος για τον συνάνθρωπο. Μας άφησαν την πίστη τους πως όταν αγωνίζεσαι για τον άνθρωπο, κινείς γη και ουρανό για να κάνεις τη ζωή να θριαμβεύσει, καταργώντας έως και τη βαρβαρότητα του πολέμου...».

Στις σελίδες του συναντάμε ακόμα θέματα για τις εκλογές, το περιβάλλον, για τη ζωή και το έργο του Πάμπλο Πικάσο, αλλά και προτάσεις και ιδέες για ενδιαφέρουσες διακοπές!

Φυσικά υπάρχουν οι αγαπημένες σελίδες του περιοδικού, όπως «Το ημερολόγιο του απορημένου», που καταγράφει με μια άλλη ματιά τους προβληματισμούς πάνω σε ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα και καλεί τους αναγνώστες να καταγράψουν και οι ίδιοι τις σκέψεις τους, αλλά και ανταποκρίσεις από τα νέα των ομάδων του «κόκκινου Αερόστατου» όλο το προηγούμενο διάστημα, παιχνίδια και σπαζοκεφαλιές, προτάσεις για βιβλία και ταινίες κ.ά.

Το ένθετο - δώρο αποτελεί μια διαφορετική πρόταση για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου» ώστε να οργανώσουν το δικό τους κυνήγι κρυμμένου θησαυρού όπου κι αν βρίσκονται, στην πόλη ή την εξοχή. Εκεί μικροί και μεγάλοι θα βρουν όλα τα απαραίτητα: Οδηγίες, υποδείγματα, κώδικες και έναν χάρτη ώστε να ψάξουν και να ανακαλύψουν τον δικό τους θησαυρό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ