Τετάρτη 28 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
3οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Επιτυχιών συνέχεια για την ελληνική αποστολή

Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Δ. Γκουντούρα στην ξιφασκία και η ανδρική ομάδα στο σκιτ της σκοποβολής

Συνέχεια στις επιτυχίες για την ελληνική αποστολή δόθηκε και κατά τη χθεσινή μέρα των 3ων Ευρωπαϊκών Αγώνων που διεξάγονται στην Κρακοβία, με την Ελλάδα να αυξάνει τη συγκομιδή της στα μετάλλια.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: «Χάλκινη» τριάδα στο σκιτ

Πιο συγκεκριμένα, από τη σκοποβολή προήλθε μία ακόμα επιτυχία βάθρου, αφού μετά το χρυσό της Αννας Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι από 25 μ., το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ανδρική ομάδα στο ομαδικό σκιτ. Οι Μίτας, Χαλκιαδάκης και Μαυρομάτης νίκησαν στον μικρό τελικό του αγωνίσματος την ομάδα της Γερμανίας με 6-2, κατακτώντας την τρίτη θέση και ολοκληρώνοντας έτσι μια σπουδαία πορεία στο αγώνισμα.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Ενα ακόμα βάθρο για την Γκουντούρα

Το χάλκινο μετάλλιο στην ξιφασκία κατέκτησε η Δώρα Γκουντούρα, η οποία κατέκτησε την 3η θέση στο αγώνισμα της σπάθης, λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη επιτυχία που σημείωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας. Η Ελληνίδα ξιφομάχος, πραγματοποιώντας μία ακόμα σπουδαία πορεία, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στη διοργάνωση της Κρακοβίας, όπου μετά από συναρπαστική μάχη ηττήθηκε από την Ρουμάνα Ιλίνκα Πάντιτς (Νο 1 του ταμπλό των αγώνων) με 15-14. Αν και αρχικά η Γκουντάρα έμεινε πίσω με 4 πόντους διαφορά (11-7), κατάφερε να ανακάμψει, «προσπερνώντας» με 13-12 και παλεύοντας μέχρι το φινάλε για τη νίκη απέναντι στο φαβορί. Ωστόσο η Ρουμάνα κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να προκριθεί στον τελικό.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Σε πορεία διάκρισης η Παπαδοπούλου

Σε πορεία διάκρισης στην τοξοβολία βρίσκεται και η Δήμητρα Παπαδοπούλου, που προκρίθηκε στους «16» του Ολυμπιακού Τόξου και σήμερα θα διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά. Η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν εντυπωσιακή στα πρώτα νοκ άουτ, όπου κάνοντας δύο σπουδαίες εμφανίσεις πήρε ισάριθμες νίκες. Αρχικά αντιμετώπισε την Λάουρα Αμάτο από την Ελβετία, την οποία κέρδισε με 6-0 (26-25, 27-25, 25-23), ενώ στον επόμενο γύρο επικράτησε της Γερμανίδας Καταρίνα Μπάουερ με 6-2 (25-23, 26-25, 26-27, 28-26). Σήμερα αντίπαλος της Παπαδοπούλου στη φάση των «16» θα είναι η Γαλλίδα Καρολίν Λόπες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ