Τετάρτη 28 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Νέα ενίσχυση με Λεσόρ για τον ΠΑΟ

Το μεταγραφικό μπαράζ για την ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν συνεχίζεται στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν χθες την απόκτηση του Γάλλου σέντερ Ματίας Λεσόρ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 28χρονος παίκτης, ύψους 2,08 μ., αγωνιζόταν την περασμένη σεζόν στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία και εκτός των άλλων αναδείχθηκε σε μέλος της καλύτερης πεντάδας της Euroleague που πέρασε. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης σε Ερυθρό Αστέρα, Μάλαγα, Μονακό, Μπάγερν Μονάχου και Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ αποτέλεσε και επιλογή στα ντραφτ του ΝΒΑ το 2017 από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς.

ΑΕΚ: Ανοιξε η «σελίδα» Πλάθα

Ο νέος τεχνικός της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, Χουάν Πλάθα, παρουσιάστηκε επίσημα χθες από τους ανθρώπους της ΚΑΕ σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Ισπανός τεχνικός εξέφρασε τον σεβασμό του για το ελληνικό μπάσκετ και ειδικότερα για την ΑΕΚ και την Ιστορία της, χαρακτηρίζοντας τιμή του το να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας σε μια ιστορική σεζόν για τον σύλλογο, που συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Επιπλέον, στάθηκε στους λόγους για τους οποίους επέλεξε την πρόταση της «Ενωσης», αναφέρθηκε στον αγωνιστικό σχεδιασμό και έθεσε τους στόχους της ομάδας.

ΕΣΑΚΕ: Επέκταση του 6+1 στα πλέι οφ

Στην επέκταση του μέτρου που αφορά τον αριθμό των δηλωμένων ξένων παικτών στις ομάδες πριν τους αγώνες και στη διαδικασία των πλέι οφ προχώρησε ο ΕΣΑΚΕ όσον αφορά το πρωτάθλημα της Basket League. Θυμίζουμε ότι την περασμένη σεζόν, στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, με απόφαση της αρμόδιας αρχής όσον αφορά τους ξένους παίκτες της κάθε ομάδας ίσχυσε το μέτρο των 6+1 ξένων, με κάθε ομάδα να δηλώνει 7 αλλοδαπούς παίκτες αλλά να μπορεί σε κάθε ματς να χρησιμοποιεί τους 6. Αυτό δεν ίσχυε στα πλέι οφ, όπου η κάθε ομάδα έπρεπε να δηλώσει την οριστική εξάδα. Τώρα ο ΕΣΑΚΕ επέκτεινε το μέτρο και για μετά την κανονική περίοδο.

Ολυμπιακός: Επαφές με τον Γκος

Σε προχωρημένες επαφές με τον Αμερικανό γκαρντ Γουίλιαμ Γκος, που έλυσε τη συνεργασία του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, φέρεται να βρίσκονται στον Ολυμπιακό, με την υπόθεση μάλιστα να αναφέρεται ότι οδεύει προς οριστική συμφωνία των δύο πλευρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ