Τετάρτη 28 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
«Ποδαρικό» στη σεζόν για την ΑΕΚ

Για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία αναχώρησε χτες η νταμπλούχος ΑΕΚ

Eurokinissi

Για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία αναχώρησε χτες η νταμπλούχος ΑΕΚ
Εν αναμονή των ανοιχτών μεταγραφικών ζητημάτων για ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν αλλά με την αύρα της επιτυχίας του νταμπλ καθώς και κάποιες εκπλήξεις σε πρόσωπα, η ΑΕΚ ξεκίνησε χτες την προετοιμασία για τη νέα σεζόν, με παίκτες και τεχνικό επιτελείο να συγκεντρώνονται αρχικά στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα. Για τους «κιτρινόμαυρους» είχε προηγηθεί ένα 48ωρο που περιλάμβανε τα εργομετρικά και ιατρικά τεστ. Αμεσα οι «κιτρινόμαυροι», χτες το απόγευμα, αναχώρησαν για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, μέχρι τις 14 Ιούλη. Από την πρεμιέρα απουσίαζαν με ειδική άδεια οι παίκτες που αγωνίστηκαν με τις Εθνικές ομάδες τους, οι οποίοι θα μεταβούν τις επόμενες μέρες στην Ολλανδία.

Νέο πρόσωπο στην ομάδα αποτέλεσε ο νεαρός αμυντικός Σταύρος Πήλιος, η μοναδική μεταγραφή της «Ενωσης» μέχρι στιγμής, που αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννενα. Το «παρών» έδωσαν ακολουθώντας την αποστολή στην Ολλανδία και οι Γκανέζοι Ρόκσον και Λαμαράνα, οι οποίοι, αν και αποκτήθηκαν (ως δανεικοί) για την ΑΕΚ Β', επιλέχθηκαν από τον τεχνικό της ομάδας, Ματίας Αλμέιδα, να συμμετάσχουν στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Αντίθετα, σε αυτήν δεν θα βρίσκεται ο νεαρός τερματοφύλακας Χατζηεμμανουήλ που πέρσι αποτέλεσε την τρίτη επιλογή, πίσω από το δίδυμο των Αθανασιάδη - Στάνκοβιτς. Κάτι που ενίσχυσε τα σενάρια για απόκτηση ενός ακόμη τερματοφύλακα για τους «κιτρινόμαυρους». Στην Ολλανδία θα βρεθεί και ο Σέρχιο Αραούχο παρά το γεγονός ότι διανύει στάδιο αποθεραπείας μετά την επέμβαση στο πόδι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παρουσιάστηκαν οι Μαρτίνεθ - Κορδόν

Την επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή Ντιέγκο Μαρτίνεθ και του επίσης νέου τεχνικού διευθυντή Αντόνιο Κορδόν πραγματοποίησε χτες η ΠΑΕ Ολυμπιακός, παρουσία και του ιδιοκτήτη της, Β. Μαρινάκη. Ο τελευταίος στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη στο ισπανικό δίδυμο για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας επιτυχιών, ενώ δεν παρέλειψε για μια ακόμη φορά να ρίξει τις βολές του κατά της ΕΠΟ και των διαιτητικών αποφάσεων σχετικά με τα όσα έγιναν την περασμένη σεζόν αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την πλευρά του, ο κόουτς του Ολυμπιακού μίλησε για ορισμένα στοιχεία της φιλοσοφίας του, για τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε την πρόταση των «ερυθρολεύκων» και παρουσίασε τα πλάνα του για την ομάδα της νέας σεζόν και το τι θέλει να δει από τους παίκτες του αποκαλύπτοντας τις φιλοδοξίες του. Για τον τρόπο δουλειάς του και τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή μίλησε ο Αντόνιο Κορδόν.

ΠΑΟ: Θετικά μηνύματα

Θετικά μηνύματα βγήκαν από το πρώτο φιλικό (προπονητικού χαρακτήρα) του Παναθηναϊκού στην Αυστρία, όπου προετοιμάζεται, ο οποίος επικράτησε της Βίνερ Βικτόρια, ομάδας τρίτης κατηγορίας της χώρας, με 4-0. Ο τεχνικός της ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παραδέχτηκε τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων, ωστόσο εξέφρασε ικανοποίηση για την εικόνα των παικτών που χρησιμοποιήθηκαν και κυρίως των νεαρών αλλά και όσων δεν είχαν χρόνο συμμετοχής εξαιτίας τραυματισμών (π.χ. Αϊτόρ). Τα γκολ για τους «πράσινους» πέτυχαν οι: Καλοσκάμης, Γερεμέγεφ, Μπίλαν και Γκρότζιτς (αυτογκόλ).

Στις 17/7 η κλήρωση για τη νέα σεζόν

Στις 17 Ιούλη αναμένεται να διεξαχθεί η κλήρωση για τη νέα σεζόν του πρωταθλήματος της Super League, όπως αποφασίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ. Σε αυτή ξαναήρθε στο προσκήνιο η πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ για παράλληλη κλήρωση και των πλέι οφ του νέου πρωταθλήματος, ωστόσο εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν να ξανασυζητήσουν το συγκεκριμένο ζήτημα. Σημειώνεται ότι το νέο πρωτάθλημα έχει οριστεί να ξεκινήσει το τριήμερο 18 - 20 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ