Τετάρτη 28 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ
Στάση εργασίας αύριο από τους τραυματιοφορείς

Σε δίωρη στάση εργασίας αύριο Πέμπτη, από τη 1 μ.μ. έως τις 3 μ.μ., προχωρούν οι τραυματιοφορείς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με απόφαση του Σωματείου.

«Σήμερα στο νοσοκομείο μας εργάζονται 37 μόνιμοι υπάλληλοι και 26 συμβασιούχοι στον κλάδο των τραυματιοφορέων. Αριθμός που αντιστοιχεί σε κάτω από το μισό με βάση τις ανάγκες του νοσοκομείου. Λόγω της μεγάλης έλλειψης οφείλονται εκατοντάδες μέρες άδειας και ρεπό», σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει:

«Ολη αυτή η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους. Μεταφορείς με συνεχόμενες βάρδιες, χωρίς δυνατότητα ρεπό και αδείας, υποχρεώνονται σε εξαντλητικά ωράρια, σε συνεχείς μετακινήσεις από πόστο σε πόστο ή ακόμα και σε διπλά πόστα, με αύξηση του κινδύνου για τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών αλλά και της καταπόνησης της υγείας των ίδιων των εργαζομένων. Καταγγέλλονται συνεχώς στο Σωματείο μας το εργασιακό στρες, οι μυοσκελετικές και οσφυϊκές παθήσεις, καρδιακά και άλλα νοσήματα που έχουν αυξηθεί στη συγκεκριμένη ειδικότητα».

Το Σωματείο διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του κλάδου, καθώς και άμεση μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων επικουρικών και ΟΑΕΔ σε αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ