Τετάρτη 28 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
Χαιρετίζει τη δημιουργία σωματείου στη «ΔΕΛΤΑ»

Τη δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου από τους εργαζόμενους στην εταιρεία «ΔΕΛΤΑ» στην Αττική χαιρετίζει η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ως «ένα ακόμα βήμα στην οργάνωση των εργαζομένων» στον κλάδο.

«Η ζωή έχει αποδείξει ότι όπου υπάρχουν σωματεία που αναπτύσσουν δράση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων, εκεί τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα για τους εργαζόμενους», σημειώνει η Ομοσπονδία. Οπως επισημαίνει, οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους μπορούν «να βάλουν φρένο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους», να διεκδικήσουν αυξήσεις στις αποδοχές τους για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, να απαιτήσουν μέτρα υγείας και ασφάλειας, να παλέψουν για «καλύτερες συνθήκες εργασίας και όρους αμοιβής».

Παράλληλα, η δημιουργία σωματείων σε περισσότερους χώρους δουλειάς συμβάλλει στην άνοδο της οργάνωσης και στην ενίσχυση των διεκδικήσεων συνολικά στον κλάδο. «Σωματεία σε περισσότερους χώρους δουλειάς δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για να υπογράψει και η Ομοσπονδία μας, που πλέον αριθμεί δεκάδες χιλιάδες μέλη, κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου», εξηγεί. Στην κατεύθυνση αυτή, η Ομοσπονδία χαιρετίζει το νέο σωματείο στη «ΔΕΛΤΑ» και απευθύνει κάλεσμα μαζικοποίησης όλων των επιχειρησιακών σωματείων.

Την ίδρυση σωματείου στην Αττική χαιρετίζει και το επιχειρησιακό Σωματείο της «ΔΕΛΤΑ» στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης.«Τους τελευταίους 18 μήνες δίνουμε τη δική μας μάχη για τη βελτίωση των εργασιακών και μισθολογικών συνθηκών στο εργοστάσιο του Ομίλου στη Θεσσαλονίκη. Με συνεχείς αγώνες έχουμε ήδη καταφέρει αρκετά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι με τη δημιουργία του νέου σωματείου στην Αθήνα, με σύμπραξη, αλληλεγγύη και συλλογικό αγώνα, θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ