Τετάρτη 28 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δήλωσε το εργατικό «ατύχημα» και απολύθηκε!

Την ακύρωση της απόλυσης εργαζόμενης από την επιχείρηση «ΝΑΚ», που πετάχτηκε στην ανεργία επειδή διεκδικεί τα δικαιώματά της, απαιτεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Η αιτιολογία που προβάλλει η εργοδοσία για την απόλυση που έγινε στο κατάστημα της εταιρείας στο εμπορικό κέντρο «Athens Mall» στο Μαρούσι, ήταν ότι η εργαζόμενη δεν ήταν «πρόθυμη να εργαστεί» και ότι ζητούσε «πράγματα που δεν δικαιούται»!

Τι ακριβώς σημαίνει «προθυμία» για την εργοδοσία και ποια ακριβώς ήταν τα ...παράλογα και ανεδαφικά αιτήματα της εργαζόμενης εξηγεί αναλυτικά ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του. «Η συναδέλφισσα ζήτησε να πάρει τη φοιτητική άδεια που δικαιούται, την καλοκαιρινή της άδεια, να κάνει διάλειμμα όπως όλοι οι εργαζόμενοι και δήλωσε το εργατικό ατύχημα που είχε στην αποθήκη του καταστήματος. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της απόλυσης», υπογραμμίζει.

Τα αυτονόητα δικαιώματα, όπως τα παραπάνω, αποτελούν «εμπόδιο για την απρόσκοπτη κερδοφορία της εργοδοσίας», καταγγέλλει το σωματείο και απαιτεί να επιστρέψει η εργαζόμενη στη θέση της. Ηδη έχει κάνει μια πρώτη παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της «NAK» και θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες τις πρωτοβουλίες του. Εξάλλου, καθημερινά δέχεται δεκάδες καταγγελίες για θερινές άδειες που θα δοθούν μετά το καλοκαίρι γιατί τώρα «έχουμε εκπτώσεις», για ρεπό που κόβονται την τελευταία στιγμή, για στέρηση του διαλείμματος, σπαστά ωράρια, μετακίνηση από κατάστημα σε κατάστημα. «Είναι μονόδρομος για τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους η οργάνωση στο σωματείο μας, το δυνάμωμα του συλλογικού μας αγώνα, η υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Μόνο έτσι θα κόψουμε τη φόρα στην εργοδοσία», ξεκαθαρίζει ο Σύλλογος.

Κινητοποίηση για άδικη απόλυση σε δικηγορική εταιρεία

Σε κινητοποίηση έξω από τη δικηγορική εταιρεία «ΣΙΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» καλεί, αύριο, Πέμπτη 29 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, διεκδικώντας να παρθεί πίσω η απόλυση συναδέλφου τους.

Οπως αναφέρει το Σωματείο, η απόλυση του εργαζόμενου συνδέεται με τη συνδικαλιστική του δράση. Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων είναι στο πλευρό του εργαζόμενου που, όπως αναφέρει, «με θάρρος διεκδικεί τα δικαιώματά του», και καλεί όλα τα μέλη του, κάθε εργαζόμενο δικηγόρο να σταθούν δίπλα του, με κάθε τρόπο, μέχρι να δικαιωθεί. Επίσης, καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν στήριξη και συμπαράσταση.

Ψήφισμα αλληλεγγύης ενάντια στην απόλυση εξέδωσε το Σωματείο Δικαστικών Διερμηνέων Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά άδικη απόλυση δεν γίνεται δεκτή, δεν θα περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς (2022-12-20 00:00:00.0)
Συνεχίζει τη μάχη ενάντια στις απολύσεις (2021-06-02 00:00:00.0)
Απόλυση μετά την καραντίνα (2021-04-09 00:00:00.0)
Απουσιάζουν τα μέτρα προστασίας, οργιάζει η εργοδοτική αυθαιρεσία (2020-04-11 00:00:00.0)
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην αναμπουμπούλα χαίρονται (2020-03-12 00:00:00.0)
Νέες παρεμβάσεις ενάντια στην απόλυση συνδικαλιστή εργαζόμενου από «δουλεμπορικό» (2018-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ