Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απόλυση μετά την καραντίνα

Την απόλυση εργαζόμενης από κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Λάρυμνα Λοκρίδας, καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας, τονίζοντας παράλληλα ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα όσο και σε αυτό της Μαλεσίνας δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία και καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, η εργαζόμενη τέθηκε σε καραντίνα από τον ΕΟΔΥ ως πιθανό κρούσμα και με τη λήξη της, η εργοδοσία τής έδωσε αναγκαστική άδεια, χωρίς να διασαφηνίσει τον λόγο καθώς και το πότε θα επιστρέψει. Οταν τελικά επέστρεψε στην εργασία της, χωρίς κάποια δικαιολογία, της έγινε αλλαγή στο πόστο και μια βδομάδα μετά της ανακοινώθηκε η απόλυσή της.

Παράλληλα, το Σωματείο επισημαίνει ότι τόσο το συγκεκριμένο κατάστημα όσο αυτό της Μαλεσίνας, και παρά την έξαρση των κρουσμάτων, οι εργαζόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους κάθε βδομάδα τα τεστ, ενώ η εργοδοσία επιδίωξε να χρεώσει κανονική άδεια στους εργαζόμενους που νόσησαν ή έπρεπε να μπουν σε καραντίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ