Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Παρανομούν σε βάρος των αγροτών

Ανακοίνωση - καταγγελία του Αγροτικού Συλλόγου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού του χωριού

Ανάστατοι και αγανακτισμένοι είναι οι αγρότες του Γραμματικού από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να κατασκευάσει παρανόμους παραγωγούς και να αποκλείσει από την επιδότηση μεγάλες ποσότητες βαμβακιού που προέρχονται από νόμιμα καλλιεργημένες εκτάσεις. Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού του χωριού τους, αναφέρει:

«Ανάστατοι και αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του Γραμματικού από την ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας που δημοσιεύτηκε σήμερα (σ.σ. χτες) στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που αναφέρει ότι μετά από επιτόπιο έλεγχο με τη χρήση δορυφόρου, βρέθηκαν παραγωγοί οι οποίοι έχουν παρανομήσει με βάση τις δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ.

Αυτή η κατηγορία δεν αγγίζει καν τους παραγωγούς του Γραμματικού. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές περιπτώσεις παραγωγών οι οποίοι έλαβαν ειδοποίηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για "λάθος καλλιέργεια".

1. Παραγωγός ο οποίος μαζί με τις άλλες καλλιέργειες που είχε δηλωμένες στο ΟΣΔΕ, είχε και 15,6 στρέμματα σιτάρι κανονικά δηλωμένα και ο δορυφόρος του υπουργείου Γεωργίας το δείχνει ότι είναι καλλιεργημένο βαμβάκι. Να σημειωθεί ότι ο παραγωγός αυτός ήταν στον επιτόπιο έλεγχο για τις αροτριαίες καλλιέργειες και δεν είχε κανένα πρόβλημα.

2. Παραγωγός ο οποίος εκτός των άλλων καλλιεργειών που είχε, καλλιέργησε και δήλωσε κανονικά στο ΟΣΔΕ έντεκα στρέμματα βιομηχανική ντομάτα. Ο δορυφόρος του υπ. Γεωργίας δείχνει ότι αυτό το τεμάχιο είχε καλλιεργηθεί με βαμβάκι. Ο παραγωγός αυτός έχει στα χέρια του βεβαίωση επιτόπιου ελέγχου της 31/8/01 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι καλλιεργούσε έντεκα στρέμματα ντομάτα.

3. Παραγωγός ο οποίος καλλιεργεί τριφύλλι 20 στρέμματα και το έχει κανονικά δηλωμένο στο ΟΣΔΕ, φαίνεται μέσω του δορυφόρου του υπ. Γεωργίας ότι έχει καλλιεργηθεί με βαμβάκι.

Πώς είναι, λοιπόν, δυνατό στο επίπεδο που έχει φτάσει σήμερα η τεχνολογία ο δορυφόρος να δείχνει λάθος καλλιέργειες; "Ο δορυφόρος" του υπουργείου Γεωργίας μας χαρακτήρισε απατεώνες και κλέφτες.

Θεωρούμε ότι τα λάθη είναι εσκεμμένα και ότι οι κύριοι του υπ. Γεωργίας προσπαθούν να κατασκευάσουν παράνομους παραγωγούς και να αποκλείσουν από την επιδότηση ποσότητες βαμβακιού που προέρχονται από νόμιμα καλλιεργημένες και δηλωμένες εκτάσεις, χαρακτηρίζοντας τις παράνομες.

Πιστεύουμε ότι επειδή το χωριό μας πρωτοστατεί στους αγροτικούς αγώνες, το υπ. Γεωργίας προσπαθεί να κάμψει αυτή την αγωνιστικότητα των αγροτών μας με διάφορες μεθόδους και γενικότερα να χτυπήσει το αγροτικό κίνημα. Εκτος της σημερινής καταγγελίας, θα καταφύγουμε ομαδικά σε μήνυση κατά του υπ. Γεωργίας και του ΟΠΕΚΕΠΕ για συκοφαντία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ